İgm Düğünlerde Silah Atılmasının Önüne Geçilmesi İçin Harekete Geçti - Son Dakika
Yerel

İgm Düğünlerde Silah Atılmasının Önüne Geçilmesi İçin Harekete Geçti

İgm Düğünlerde Silah Atılmasının Önüne Geçilmesi İçin Harekete Geçti

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, ilçe Kaymakamlıklarına gönderdiği yazı ile özellikle köylerde yapılan düğün ve eğlencelerde “silah atılmasının” önüne geçilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

05.11.2016 13:06

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, ilçe Kaymakamlıklarına gönderdiği yazı ile özellikle köylerde yapılan düğün ve eğlencelerde "silah atılmasının" önüne geçilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

İGM Kasım ayı çalışmaları bugün gerçekleştirilen 5. oturum ile devam etti. İGM Başkanı Salih Sel başkanlığında gerçekleştirilen oturumda çok sayıda gündem ve gündem dışı madde görüşülerek ilgili komisyonlara havaleleri yapılıp, karara bağlandı. Toplantı İGM görüştüğü bir gündem maddesi ile "ilçe, belde ve köylerde" düğün ve eğlencelerde silah atılmasının önüne geçmek içinde harekete geçti. İGM'nin, dokuz komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe Kaymakamlıklarına "düğünlerde silah atılmasının önüne geçilmesi maksadıyla bölgedeki muhtarlıklar ve jandarma ile koordineli çalışılması ve bu konuda bilgilendirme toplantılarının yapılması" hususunda bir yazı gönderileceği belirtildi.

"Silah atanların muhakkak yakalanıp cezalandırılması lazım"

Karar ilgili toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İGM Başkanı Salih Sel ise şunları söyledi:

"Biz bu konuda yani düğünlerde silah atılmaması konusunda girişimdi bulunduk. Çünkü bir çok masum insan atılan bir kör kuruna canını teslim ediyor yani canını veriyor, böyle bir şey olamaz. Nuribey'de 12 yaşında bir çocuğumuz oldu, Türkiye'nin her yerinde böyle bu tür olaylara rastlıyorsunuz yani. Yazık günah ne anlıyorlar, ne anlama geliyor yani. Bir sürü insanın boşu boşuna hayatını kaybetmesine sebep oluyorlar. O açıdan bu konuda muhakkak muhtarlıkların uyarılması lazım, Kaymakamlıkların uyarılması lazım, atanlarında muhakkak yakalanıp cezalandırılması lazım. Cezasız da bırakılırsa zaten önünü alamıyorsunuz bu tür şeylerin. O yüzden bu konu üzerinde muhtarların başta olmak üzere Kaymakamlıklarımızın da üzerinde durmasını istirham ediyorum. Yazık bir sürü can kaybediyoruz, bunların önüne geçmemiz şart bizim. Biz kaymakamlıklar vasıtası ile muhtarlıkların uyarılması konusunda yazı gönderilmesini isteyeceğiz onlardan. Bu tür olayların önüne geçmek için konunun takipçisi de olacağız."

İGM Kasım ayı çalışmalarının yarın gerçekleştirileceği kaydedilen 6. Oturum ile devam edeceği ifade edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İgm Düğünlerde Silah Atılmasının Önüne Geçilmesi İçin Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement