İlahiyat Fakültesi 397 Mezun Verdi - Son Dakika
Yerel

İlahiyat Fakültesi 397 Mezun Verdi

İlahiyat Fakültesi 397 Mezun Verdi

Bu yıl 33.mezunlarını veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan 397 öğrencisinin mezuniyet sevincini yaşadı.

12.06.2013 12:00

Bu yıl 33. mezunlarını veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2012-2013 eğitim öğretim yılında mezun olan 397 öğrencisinin mezuniyet sevincini yaşadı.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Kasım Coşkun'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur'an tilavetinin ardından konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, "Bugün sevinçliyiz ve mutluyuz. Fakültemizin ilahiyat programından 282, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden 115 olmak üzere toplam 397 öğrencimizi mezun ediyoruz. Fakültemiz 1980 yılından bu yana mezunlar verdi. O tarihten bu yana yüzlerce öğrencimiz ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde insanlara dinimizi anlatıyor, onların kalplerini ferahlatıyor. Fakültemiz bölgemizin en büyük, ülkemizin ise en önde gelen fakültelerinden biridir. Bütün mezunlarımız bizim yüz akımızdır. Onlarla gurur duyuyoruz. Sizler toplumun manevi mimarlarısınız. Bu açıdan bu önemli görevinizi yerine getirirken İslam dinini önce kendiniz yaşamalısınız. Sizler İslam dinini temsil ediyorsunuz bunu unutmayınız" dedi.

"ÇEŞİTLİ ZORLUKLARA MARUZ BIRAKILDI"

İlahiyat fakültelerinin yaşadığı zorluklara değinen ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Burada hem mezunu hem de mensubu olduğum ilahiyat fakültesinde mezuniyet konuşması yapmak büyük bir onur. Hepinizin yakından bildiği üzere yakın tarihte, bu aziz milletin gözbebeği olan İmam-Hatip Liseleri ile İlahiyat Fakülteleri çeşitli zorluklara maruz bırakıldı. Katsayılar icat edildi, kontenjanlar düşürüldü. Ülkemizin önce gelen İlahiyat Fakülteleri arasında olan İlahiyat Fakültemiz 2007-2008 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 100 öğrenciyi barındırır hale getirildi. Ancak Allah'ın kerem ve ihsanıyla ve halkımız İmam-Hatip Liselerine ve İlahiyat Fakültelerine sahip çıkmasıyla artık eskisinden daha güçlü hale geldik ve OMÜ İlahiyat Fakültesi olarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 2 bin 200 öğrenciye ulaştık ve bu yıl 397 öğrencimizi mezun ediyoruz" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler adına konuşan Abdülkadir Kılıçaslan'ın ardından oratoryo, şiir dinletisi ve müzik dinletisi verildi.

İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü'nden dereceye giren, 1. Mücahide Önem, 2. Sümeyya Açmak, 3. Hami Bektaş ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nden dereceye giren 1. Mahmut Aksoy, 2. Mehmet Furkan Aygün, 3. Emine Çayır'a ve mezun olan öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve hediyeler verildi. Ayrıca, dereceye giren öğrencilere İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından çeyrek altın verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlahiyat Fakültesi 397 Mezun Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement