İlkadım'dan "Kitap Seti" Galası - Son Dakika
Yerel

İlkadım'dan "Kitap Seti" Galası

İlkadım\'dan "Kitap Seti" Galası

İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Divan Şiiriyle Değerler Eğitimi Kitap Seti"nin tanıtım galası yapıldı.

23.11.2015 21:33

İlkadım Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Divan Şiiriyle Değerler Eğitimi Kitap Seti"nin tanıtım galası yapıldı.

İlkadım Belediyesi'nin kültür hizmetleri kapsamında organize edilen "Divan Şiiriyle Değerler Eğitimi Kitap Seti" tanıtım galası Serra Otel'de gerçekleştirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram tarafından yayına hazırlanan kitap seti; Ebedname, Aşkname ve Edebname isimli üç kitaptan oluşuyor. Tanıtım galasına; İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Eren, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, kurum amirleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

TOK: "ŞİİR GELENEĞİNİN HATIRLANMASINA KATKI SUNMAKTAN ONUR DUYMAKTAYIZ"

Tanıtım galasında bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi olarak kültür, sanat ve edebiyat alanlarında da sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi. Erdoğan Tok konuşmasında, "Bu manada çok değerli hocam OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram'ın kaleminden Ebedname, Aşkname ve Edebname adlarıyla hazırlanmış 'Divan Şiiriyle Değerler Eğitimi Kitap Seti'ni siz kıymetli okuyucularımızla buluşturuyoruz. Ebedname, Aşkname ve Edebname adlı bu üç kitapla milli mücadele yolunda ilk adımın atıldığı bir şehrin belediyesi olarak 21.yüzyılın şartlarında milletçe ihtiyaç duyduğumuz kültürel değerlerin hatırlanması, gündeme taşınması noktasında yeni bir adıma katkı sağlamayı ümit ediyoruz. Bu bağlamda İlkadım Belediyesi olarak Osmanlı'yı bir cihan devleti yapan, Osmanlı toplumunu her türlü karşı çabaya rağmen izleri hala silinmeyen bir medeniyete kavuşturan değerlerin ve bu değerlerin taşıyıcısı bir şiir geleneğinin hatırlanmasına katkı sağlanmasından onur duymaktayız" dedi.

BAYRAM: "BU KİTAPLARIN DEĞERİ BİZDEN KAYNAKLANMIYOR"

Samsun'un bu kitabı tanımasında ve İlkadım Beldiyesi'nin bu kitabı sahiplenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, "Bu kitapların değeri kendimizden kaynaklanmıyor. Bu kitapların değeri 13. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Osmanlı toplumunda, Türk toplumunda yaşamış şairlerimizdir. Bu kitaplar değerini Fuzuli'den, Baki'den, Nedim'den, Nef-i'den, Şeyh Galip'ten alıyor. Bunu özelikle hatırlatmak istiyorum. Çünkü onların güzelliği, şiirlerinin güzelliği kitaplara yansımıştır. İnşallah onların bereketiyle ilgi görmeye devam edecektir. Belki şöyle kendimize pay çıkarabiliriz: 'Ehli hünerin kadrini bilmekte hünerdir'. Biz bu kitaplarda değerler eğitimi derken İngiliz, Alman veya Amerikalı araştırmacıların izlediği sınıflandırmayı yapmadık. Biz onların çizdiği çizgide gitmedik. Biz Osmanlı Devleti'ni cihan devleti yapan değerler neyse biz onlara odaklandık. Onları gün yüzüne çıkarmaya çalıştık" diye konuştu.

Hediye takdim törenin ardından Başkan Tok katılımcılara "Divan Şiiriyle Değerler Eğitimi Kitap Seti"ni dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkadım'dan 'Kitap Seti' Galası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement