İrfan Aycan: "İmam Hatip Liseleri Zor Bir Süreçten Geçti" - Son Dakika
Yerel

İrfan Aycan: "İmam Hatip Liseleri Zor Bir Süreçten Geçti"

İrfan Aycan: "İmam Hatip Liseleri Zor Bir Süreçten Geçti"

Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, İmam Hatip Liselerinin zor bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini belirterek, “İnsanlarında hayatlarında inişler çıkışlar olabilir.

15.12.2013 10:43

Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, İmam Hatip Liselerinin zor bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini belirterek, "İnsanlarında hayatlarında inişler çıkışlar olabilir. Ancak hep dikiz aynasına bakarak, geçmişte yaşayarak hayatımızı devam ettiremeyiz. Geçmişten ders almalı, hep ileriye bakmalıyız" dedi.

İmam Hatip Liseleri, "Mesleğe Hazırlama Kursları" çalıştayı hafta sonunda Bursa'da gerçekleştirildi. Gemlik İmam Hatip Lisesinin koordinatörlüğünde ülke geneline yönelik olarak gerçekleştirilen çalıştaya Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra bakanlık temsilcileri, akademisyenler, belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Gemlik İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkmen'in açılış konuşmalarıyla başlayan ve iki gün devam eden programda birçok akademisyen söz aldı, çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Tüm Dünyada en önemli grupların öğretmenler ve din adamları olduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Din ve Fen ilimlerinin bir arada verildiği İmam Hatip Liselerinin fark oluşturduğunu söyledi.

"GEÇMİŞTEN DERS ALMALIYIZ"

Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, İmam Hatip Liselerinin zor bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini dile getirdi. Aycan, "İnsanlarında hayatlarında inişler çıkışlar olabilir. Ancak hep dikiz aynasına bakarak, geçmişte yaşayarak hayatımızı devam ettiremeyiz. Geçmişten ders almalı, hep ileriye bakmalıyız. Topu taca atmaya, ağlamaya, sızlanmaya, bahaneler uydurmaya hakkımız yok. Geçmişteki iniş-çıkışların tekrar yaşanmaması için kendimizi değerlendirmeliyiz. Üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle yapacağımız çalışmalar neticesinde öğrencilerimizi mesleki ve insani açıdan en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Gerekli emeği ve özeni gösterdiğimizde karşılığını alacağımıza inanıyorum" dedi.

Son 2 yılda öğrenci sayısında önemli bir artış gerçekleştiğine dikkat çeken İrfan Aycan, Bursa Büyükşehir Belediyesinden merkezde, Bursa'ya yakışacak bir okul yapmasını istedi.

"ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI"

Çalıştayın önemine vurgu yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa'da 2 yıl önce 13 bin olan imam hatip öğrenci sayısının bu yıl 24 bine ulaştığını söyledi. Gülsar, "Öğrenci sayılarının artmasıyla fiziki mekanlar itibarıyla sıkıntılarımız oldu. Ancak bu sıkıntıları devlet ve millet işbirliğiyle büyük oranda aştık. Bu konuda bize destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

İki gün süreli gerçekleştirilen çalıştayda yaklaşık 120 katılımcı yer aldı. İmam Hatip Liselerinin masaya yatırıldığı çalıştayda, mesleğe hazırlama kursları, lise-ortaokul öğrencilerinin etkinliklerle geliştirilmesi ve öğrenci akademik başarısının artırılması başlıkları altında kalite ve niteliğin nasıl yükseltileceği konularına yanıt arandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İrfan Aycan: 'İmam Hatip Liseleri Zor Bir Süreçten Geçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement