İş Yeri Sahibi ve Çalışanlara "Hijyen Eğitimi Alma Zorunluluğu" - Son Dakika
Yerel

İş Yeri Sahibi ve Çalışanlara "Hijyen Eğitimi Alma Zorunluluğu"

İş Yeri Sahibi ve Çalışanlara "Hijyen Eğitimi Alma Zorunluluğu"

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Karahan: "Hijyen eğitim belgesi bulunmayan kişiler, 5 Temmuz'dan sonra Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin kapsadığı iş yerlerinde çalıştırılamayacak"

10.05.2014 11:44

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, "hijyen eğitim belgesi" bulunmayan kişilerin, 5 Temmuz'dan sonra Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin kapsadığı iş yerlerinde çalıştırılamayacağını, aksi takdirde 380-522 lira idari para cezası verileceğini bildirdi.

Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık, İçişleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının hazırladığı, yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre bazı iş yerlerinde çalışanlar ve sahiplerinin eğitim alması gerektiğini belirtti.

Halk Eğitim Merkezlerinde verilecek eğitimlerin, 5 Temmuz'a kadar tamamlanması gerektiğini vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"Hijyen eğitim belgesi bulunmayan kişiler, 5 Temmuz'dan sonra Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin kapsadığı iş yerlerinde çalıştırılamayacak. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanların hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derece sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almak zorundadır. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği hijyen eğitimi almayan personel çalıştıran işletmelere her personel için ayrı uygulanmak üzere 380 liradan bin 522 liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İş Yeri Sahibi ve Çalışanlara 'Hijyen Eğitimi Alma Zorunluluğu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement