İstiklal Marşı'nı Yaşayarak Okudular - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nı Yaşayarak Okudular

İstiklal Marşı\'nı Yaşayarak Okudular

Muğla'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla Ortaokullar Arası İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

06.03.2014 19:08  Güncelleme: 19:09

İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Ortaokullar Arası İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi Salonu'nda yapıldı. Yarışmaya, Muğla Menteşe İlçesindeki Ortaokullarından 24 öğrenci İstiklal Marşı'nı en güzel okumak için yarıştı. Okullarını başarıyla temsil eden öğrenciler fon müzikleri ve görsel sunumlar eşliğinde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudular.

Jüri üyelerince yapılan değerlendirmeler sonucunda; Merkez 75.Yıl Ortaokulu'ndan Deha Öztürk birinci, Gazeller Ortaokulu'ndan Mine Sungur ikinci, Özel Piri Reis Koleji'nden Yasemin Kaya üçüncü oldu. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak, "Milli Mücadele ruhunun ve ideallerin kavranılması için İstiklal Marşı'nı çocuklarımıza defalarca okutmalıyız. İstiklal Marşı, bütünlüklü düşünülerek ve ülkenin temel değerlerine saygı duyularak okunmalı. Yarışmada İstiklal Marş'ımızı coşkuyla okuyarak bizleri duygulandıran tüm öğrencileri ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Yarışmada Lise ve Ortaokul düzeyinde birinci olan öğrenciler, 12 Mart tarihinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreninde İstiklal Marşı'nı okuyacaklar. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nı Yaşayarak Okudular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement