İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika
Yerel

İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Başkanlığı'nda toplandı.

17.07.2013 15:04

İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Başkanlığı'nda toplandı. Toplantıya Vali Toprak'ın yanı sıra; Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üniversiteler, Ticaret, Sanayi Odası, İşçi ve İşveren Sendikaları Temsilcileri ile Sakatlar Federasyonu Temsilcileri de katıldılar.

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyesi kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yapan Vali Toprak; İzmir'de istihdam edilen kadın sayısının ülke genelinin üstünde olmasına rağmen, yeterli olmadığına dikkat çekti. Vali Toprak konuşmasında, "Daha önce İş Kurumu Genel Müdürlüğü yeniden yapılandırılmasıyla birlikte Milli Eğitimin bünyesindeki kurul ile İş-Kur'un bünyesindeki kurul birleştirildi ve müşterek bir çalışma tarzı başladı. Yaklaşık dört yıl kadar önce iki yapının birleştirilmesinden sonra; işlerin biraz daha düzenli, tertipli, ayağı yere basan bir noktaya geldiğini düşünüyoruz. En azından öyle görüyoruz. Öyle hissediliyor mu, hissedilmiyor mu onu da gerçek aktif-piyasa ortaya koyacaktır." dedi.

İstihdam ve işsizlik konusuna değinen Vali Toprak, "Baktığımızda hem istihdam, hem de istihdama yönelik olarak mesleki eğitimi yönlendirmenin, kalifiye elemanın artırılması noktasında, çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Bu komisyonun gündemine, Milli Eğitimdeki planlama, yapılacak okullarla ilgili çalışmaların Kurul Komisyonu'nun kararına bağlanması ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmesi esas hale getirilmiştir. Bu da iş gücü piyasası ile eğitim kurumlar arasındaki o ihtiyaç dengesi düzeyini ve gerçek piyasada istenen kalifiye eleman oranını daha iyi test etme noktasına getirdi. Fakat baktığımızda; arananlarla, iş arayanlar arasında çoğu zaman bir korelasyon-doğrusal bir bağ olmadığını görüyoruz. Zaman içerisinde gerek mesleki eğitim kurumlarının eksikliği; gerekse mesleki eğitim kurumları olmasına rağmen, oradaki branşların iş gücünün aktif ihtiyaç duyduğu alanlara eleman yetiştiremediğini de gösteriyor. Bizim görevimiz bence bu uyumu daha fazla sağlamak olmalıdır." şeklinde konuştu.

Vali Toprak'ın açılış konuşmasının ardından; İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu gündemindeki maddeleri görüşerek çalışmalarını tamamladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement