İzmit'te 75 İşletmeye Sigara Yasağı Denetimi - Son Dakika
Yerel

İzmit'te 75 İşletmeye Sigara Yasağı Denetimi

İzmit\'te 75 İşletmeye Sigara Yasağı Denetimi

İzmit'te Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sigara yasağıyla ilgili olarak okul çevrelerindeki 75 işletme denetlendi.

29.11.2012 13:40

İzmit'te Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sigara yasağıyla ilgili olarak okul çevrelerindeki 75 işletme denetlendi.

Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Melih Kaştı, yaptığı açıklamada, her ay yaptıkları toplantılarda sigara içilmesinin önlenmesiyle ilgili kararlar alındığını belirterek, geçen ay okul çevrelerinde öğrencilere açıktan sigara satıldığı bilgisinin Okul Sağlığı Komisyonu'nda gündeme geldiğini ve bununla ilgili denetim yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Kaştı, 2012 yılında 17 ekiple Kocaeli'de 12 bin denetim yapıldığını anlatarak, bu denetimler sonucunda 174 işletmeye 270 bin lira, 280 kişiye de 82 bin lira para cezası uygulandığını kaydetti.

Temmuz ayı içinde 4207 sayılı yasada bir değişiklik yapılarak işletmelere yapılan denetimlerde verilen ilk uyarının kaldırıldığını hatırlatan Kaştı,

"Artık ilk denetimde, tespit edilir edilmez, hemen ceza uygulaması yapılıyor. Hiçbir yere tolerans gösterilmeden bu denetimler yapılıyor. Açık alanlarla ilgili tartışma çıktığı zaman metrelerle ölçüm yapıyoruz" dedi.

Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy ve İzmit Kaymakamı Sabit Kaya'nın da bulunduğu denetimlerde, 11 işletmeye para cezası uygulandı.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmit'te 75 İşletmeye Sigara Yasağı Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement