Kadınlardan 8 Mart Deklarasyonu - Son Dakika
Yerel

Kadınlardan 8 Mart Deklarasyonu

Kadınlardan 8 Mart Deklarasyonu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Balıkesir'de kadın ve erkeklerin katıldığı tören ile kutlandı.

08.03.2014 14:53

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Balıkesir'de kadın ve erkeklerin katıldığı tören ile kutlandı. Şarkılar söyleyip eğlenen kadınlar, ardından yürüyüşe geçerek sloganlar attı. Kadın platformu üyelerinin ortak deklarasyon yayınladığı etkinlikte 'eşitlik' vurgusu yapıldı.

Balıkesir Kadın Platformu üyeleri, TÜİK Meydanı'nda toplanıp şarkılar söyledi. Erkeklerin de destek verdiği Kadın Platformu üyelerinin etkinliğine, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk da katıldı. Kadınların yürüyüşü ile devam eden etkinlikte sloganlar atıldı. Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan kadın platformu adına konuşan Ayşe Özkan, kadınların beklentilerini deklarasyon olarak okudu. Özkan, "Sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta eşitlik istiyoruz. Temel hak ve özgürlüklerimize müdahaleyi kabul etmiyoruz. Şiddetin yaşamın her alanından çıkartılması gerektiğini savunuyoruz" dedi.

KADINLAR YÜZDE 50 KOTA İSTEDİ

Basın açıklamasında siyasi partilere çağrı yapan Ayşe Özkan, tüm siyasi partilerin yüzde 50 kadın kotası oluşturması gerektiğini söyledi. Öte yandan, törene katılan bir erkeğin elinde bulunan 'Kadınım, Örgütlüyüm, Güçlüyüm' pankartı dikkat çekti. Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'un eşi Nesrin Ok'un da katıldığı törende konuşmaların arasında sık sık, "Örgütlü kadın güçlü kadındır", "Üreten biziz, yöneten de biz olacağız" sloganları atılırken, tören çekilen halaylarla sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlardan 8 Mart Deklarasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement