Kantinlerde Sağlıklı Ekmek Dönemi Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Kantinlerde Sağlıklı Ekmek Dönemi Başlıyor

Kantinlerde Sağlıklı Ekmek Dönemi Başlıyor

İzmir'deki okulların kantinlerinde bundan böyle özel olarak buğday unundan üretilen sağlıklı ekmekler kullanılacak.

06.09.2013 15:26  Güncelleme: 15:29

İzmir'deki okulların kantinlerinde bundan böyle özel olarak buğday unundan üretilen sağlıklı ekmekler kullanılacak.

Yeni eğitim yılında kantinlerde hazırlanacak olan sandviçlerde kullanılacak tam buğday unlu Sanek ekmeğin tanıtım toplantısı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde gerçekleştirildi. Buğdayın embriyosundan yapılan ve özel bir mayalanma süreci olan yeni ekmeğin tanıtım toplantısına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (İESOB) Zekeriya Mutlu, İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Rasim Topçu ve İzmir'deki kantinci esnafının temsilcileri katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Topçu, öğrencilere en iyi şekilde hizmet edebilmek için arayış içinde olduklarını ve Sanek ekmeğin bu arayışın bir ürünü olduğunu söyledi. Topçu, Fast Food denen bir veba olduğunu belirterek "Bunun en yaygın olduğu ülkelerden biri Türkiye. Bunu nasıl daha uygun ve sağlıklı bir hale getirebiliriz dedik. İzmir Kantinciler Esnaf Odası olarak buğdayın embriyosundan üretilen ve özel bir mayalanma süreci olan tam buğday unlu Sanek ekmeği kullanma kararı aldık. Üretici firma ile iki hafta içinde ilk parti üretildi. Vitamin ve mineral açısından çok zengin bir ekmek. Hayırlı bir iş yaptığımıza inanıyorum" dedi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da kantinci esnafının sorunları olduğunu, ancak bu sorunları birlikte hareket ederek aşacaklarını söyledi. Kantinci esnafının okulların açılması öncesinde bir araya gelerek 'Bismillah' dediği toplantı için buluştuklarını ifade eden Mutlu, şöyle konuştu: "Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızı konuşmak için toplandık. Eğitim yılı öncesinde esnaf teşkilatının sorunlarını aktarma şansı verildiği için herkese teşekkür ediyorum." Esnaflığın zor bir iş olduğunun altını çizen Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kantinci esnafı benim yüzakımdır. İzmir okullarının kantinlerinde zehirlenme olayı ile asla karşılaşmadık."

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise konuşmasında kantinci esnafının sorunlarını kendilerine zamanında ve yazılı olarak bildirmelerini istedi. Kantincilere "Değerinde alın, değerinde sunun, değerinde satın" mesajını ileten Bardakcı, tam buğday unlu Sanek ekmeği geliştirenlere teşekkür etti.

İzmir Kantinciler Esnaf Odası'nın projesiyle geliştirilen Sanek ekmek, buğdayın embriyosundan özel bir mayalanma tekniğiyle üretiliyor. Vitamin ve mineral açısından zengin olan ekmek, önümüzdeki eğitim yılından itibaren İzmir'deki okulların kantinlerinde hazırlanan sandviçlerde kullanılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kantinlerde Sağlıklı Ekmek Dönemi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement