Karabük'te 8 Bin 818 Öğrenci YGS Sınavına Girecek - Son Dakika
Yerel

Karabük'te 8 Bin 818 Öğrenci YGS Sınavına Girecek

Karabük\'te 8 Bin 818 Öğrenci YGS Sınavına Girecek

Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, YGS sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, 8 bin 818 öğrencinin sınava gireceğini söyledi.

10.03.2014 16:56  Güncelleme: 16:53

Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, ay sonunda yapılacak olan YGS sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, il genelinde 8 bin 818 öğrencinin sınava gireceğini söyledi.

Gürpınar, öğrencilerin gelecekleri için önem arz eden Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)'de her yıl olduğu gibi bu yılda başarılar elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Gürpınar, yaptığı açıklamada öğrencilere seslenerek, " Yarınlarımızı emanet edeceğimiz sevgili gençler; hepiniz hayallerinizdeki mesleğe ulaşmak için bu sınava çok çalıştınız. Uzun zamandır bir çok fedakarlıklara katlanarak yapmış olduğunuz çalışmaların meyvesini şimdi toplayacaksınız. Ancak unutmayınız ki; bu sınavda sahip olduğunuz bilgi kadar, motivasyonunuz da başarınızı etkileyecektir. Bu kapsamda sevgili gençlerimizden kaygı ve heyecan duygularını bir yana bırakarak morallerini yüksek tutmalarını istiyorum. Gençlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen,araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmalarıdır" dedi.

Öğrencilerin ailelerine de mesaj veren İsmail Gürpınar, "Çocuklarımıza her konuda destek olmalarını bekliyoruz. Hiçbir sınav ve alınacak hiçbir sonucun, çocuklarımızın gözümüzdeki değerini değiştirmeyeceğini belirtmek istiyorum. Sizlerin de en az çocuklarınız kadar, belki onlardan da fazla heyecan içinde olduğunuzu biliyorum. Çocuklarınıza başarılarından dolayı ödüllendirme yaparken, başarısız olmaları halinde de sevgi, destek ve ilginizi esirgemeyin. Çocuklarınızı daima sevin ve onları zenginlik ve onur kaynağı olarak görün. Çocuğunuzun sınav öncesi dönemde en önemli gereksinimleri, huzur, sakin ve mutlu bir ortam, sevgi ve destek ilgi ve esenlik, güven ve cesarettir. Bu ortamı onlar için oluşturacağınıza yürekten inanıyoruz" dedi.

Gürpınar,ayrıca 23 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS sınavında 23 Okul ve Karabük Üniversitesinde toplam 354 salonda 8 bin 818 öğrencinin sınava gireceğini de sözlerine ekledi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük'te 8 Bin 818 Öğrenci YGS Sınavına Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement