Karabük'te "İmam Hatip Lisesi" Protestosu - Son Dakika
Yerel

Karabük'te "İmam Hatip Lisesi" Protestosu

Karabük\'te "İmam Hatip Lisesi" Protestosu

Karabük 75'inci Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ve velileri, okulun imam hatip lisesine dönüştürüleceği iddiasıyla eylem yaptı.

16.05.2014 14:59

Karabük 75'inci Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ve velileri, okulun imam hatip lisesine dönüştürüleceği iddiasıyla yürüyüş yaptı.

Okulun önünde toplanan, "okuluma dokunma", "buradaydık, buradayız, burada kalacağız", "anılarımız bizde kalsın" yazılı dövizler taşıyan grup, "Karabük okuluna sahip çık" sloganları atarak, Karabük Belediyesine kadar yürüdü.

Okul Aile Birliği Başkanı Safinaz Köse, basın açıklamasında, okulun üzerinde son günlerde velilere ve öğrencilere sorulmadan oyun oynanmak istediğini öne sürdü.

Karabük'te onuruyla, kalitesiyle 25 yıldır hizmet veren Anadolu Lisesinin imam hatip okuluna dönüştürülmesini anlamakta zorlandıklarını ifade eden Köse, şöyle konuştu:

"Demokratik ülkelerde böyle durumlarda kamuoyu araştırması yapılır. Ülkemizde maalesef böyle bir şey söz konusu değil. Devletin görevi okul kapatmak değil, yapmaktır. Uygulamaya konulması düşünülen proje çocuklarımızın psikolojisini bozuyor. Başarılarına gölge düşüyor. Buna izin vermeyeceğiz. Mücadelemize demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar devam edeceğiz. Bizler de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Dışlanmaya, ötekileştirilmeye karşıyız. Yetkilileri alacakları kararları bir kez daha gözden geçirmeye davet ediyoruz."

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, bir proje üzerinde çalıştıklarını ancak söz konusu okul hakkında karar bulunmadığını kaydetti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabük'te 'İmam Hatip Lisesi' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement