Karesi Umut Ateşi´nde Mutlu Son - Son Dakika
Yerel

Karesi Umut Ateşi´nde Mutlu Son

Karesi Umut Ateşi´nde Mutlu Son

Balıkesir Musiki Derneği'nde Eğitim Gören 33 Kursiyer, Konser Sonrası Sertifika Aldı.

19.12.2010 15:30

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ın önerisiyle başlatılan olumsuz koşullardaki Roman çocuk ve gençlerin, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması için başlattığı, sanat dalında eğitilerek iş edindirmeye yönelik, 'Karesi Umut Ateşi Projesi', konserle noktalandı. Balıkesir Musiki Derneği'nde eğitim gören 33 kursiyer, konser sonrası sertifika aldı.

Balıkesir'de yaşayan, her an suç işlemekle karşı karşıya kalabilecek, zararlı alışkanlıkların esiri olabilecek Roman çocukları ile gençleri suçlardan ve zararlı alışkarlıklardan korumak amacıyla, Balıkesir Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur Müdürlüğü, Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı ve Balıkesir Musiki Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü, Karesi Umut Ateşi Projesi'nde Mutlu sona ulaşıldı. Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Sıtkı Sahil, müzik öğretmeni Nilgün Bulca başta olmak üzere 6 muzik eğitimcisinin 5 Temmuz'da eğitime aldığı 40 kursiyer'den 33'ü, solfej, nota, usul, keman, klarnet, piyano, bağlama, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika töreni de dün gece Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Sertifika törenine Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Balıkesir İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, kursiyerlerin yakınları katıldı. Balıksir Valisi Yılmaz Arslan, projeye emeği geçen kişi, kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verdi.

Törende öğrenciler adına konuşan kursiyer Leyla Demirkesen, projeyi hazırlayanlarla, eğitim veren öğretmenlerine teşekkür ederek ''Bir gün kapımıza polis agabeylerimiz geldi. Beni müzik kursuna almak istediklerini söyleyip ailemle konuştu. O gün hayatımın dönüm noktası olacağını bilmiyordum. Bugün onların sayesinde ben buradayım. Bizim mahallenin insanları müzik ile içli dışlıdır. Fakat bugüne kadar eğitim alarak müzik yapanların sayısı çok azdır. Ben şanslıyım. Müzik ğitimi aldım. Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ni kazandım' dedi.

Kursiyerler daha sonra konser verdi. Hareketli müziğin ritmine dayanamayan İzleyiciler oynadı. Gecenin sürprizi, polis için bestelen, 'Polis' şarkısı oldu. Güftesini doktor Hüseyin Balkancı'nın yazdığı, bestesini Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Sıtkı Sahil'in yaptığı şarkıyı dernek solistlerinden Burcu Söylemez söyledi.

Konser sonrası 33 kursiyer sertifikalarını aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Karesi Umut Ateşi´nde Mutlu Son - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement