Kastamonu'da, Ekmek Fiyatlarında Düşüş İddiası - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da, Ekmek Fiyatlarında Düşüş İddiası

Kastamonu\'da, Ekmek Fiyatlarında Düşüş İddiası

Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Dravor, ekmeğin marketlerdeki satış fiyatının 65 kuruş olması gerektiğini belirtti.

27.01.2014 17:10  Güncelleme: 08:33

Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Ali Ufuk Dravor, Kastamonu'da son aylardaki ekmek fiyatlarının düşüşüyle ilgili, "Ekmeğin fırıncıdan çıkış fiyatı 50 kuruş, marketlerdeki satış fiyatı 65 kuruş olmalıdır." dedi.

Dravor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmek piyasasında son aylarda bir düşüşün olduğunu ve bu durumun esnafı mağdur ettiğini söyledi.

Alışveriş merkezlerine ekmek veren fırıncıların makul seçenekler üzerinden hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Dravor, "Yapılması gereken, bu fırınlara ekmek veren arkadaşlar ya bu işten vazgeçecek veya makul bir fiyattan verecekler. Çünkü alışveriş merkezlerinin kendi aralarında rekabetleri var. Ekmeğin fırıncıdan çıkış fiyatı 50 kuruş, marketlerdeki satış fiyatı 65 kuruş olmalıdır. Ekmekte işin temiz yapılması önemli." diye konuştu.

Fırıncı Basri Ergül de, son aylarda piyasada yaşanan olumsuzluklardan dolayı satışlarında yüzde 40 oranında düşüş olduğunu belirterek, "Haksız rekabetten dolayı Kastamonu'da 250 gram ekmeğin 30 kuruşa satıldığı yerler var. Hatta 19 kuruşa satan yerlerde bulunmakta. Bunlar bizi olumsuz etkiliyor." dedi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da, Ekmek Fiyatlarında Düşüş İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement