Kastamonu'da Polis Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Polis Haftası Kutlandı

Kastamonu\'da Polis Haftası Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kastamonu'da tören düzenlendi.

10.04.2014 12:27  Güncelleme: 12:28

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 169. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kastamonu'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştiren tören, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ile Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu'nun Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden terende konuşan Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, kamu güvenliğinin sağlanması, halkın ırz, can ve mal emniyetinin korunması, suçun önlenmesi, işlenmiş olan suçlarda ise failin yakalanarak adalete teslim edilmesinde büyük gayret ve fedakarlık gösteren teşkilatlarının 169 yıl boyunca sürekli olarak kendisini geliştirdiğini, çağa uygun olarak gelişen bilim ve teknolojinin şartlarına uygun olarak kendini yenilediğini söyledi.

Günümüzde, gelişen bilim ve teknolojiyi sürekli olarak takip eden Emniyet Teşkilatı personelinin yüzde 90'ının üniversite ve yüksekokul mezunu olduğunu ifade eden Yoldan, "Hizmet içi eğitimlerle daima kendisini geliştirmektedir. Bilgi, birikim ve kabiliyetleri açısından dünyanın en modern polis teşkilatları arasında örnek bir yere gelmiş olan Türk Polis Teşkilatı, sadece geçtiğimiz yıl içerisinde, 29 farklı ülkenin Polis Teşkilatlarına bağlı 3 bin 80 personele, 124 ayrı konuda eğitim vermiştir. Dünyanın dört bucağında, Misyon Koruma, Birleşmiş Milletler görevleri, uluslararası polisiye iş birliği faaliyetleri ve sınır aşan suçlarla mücadele gibi konularda aktif rol üstlenen teşkilatımız, icra etmiş olduğu önleyici ve adli görev esnasında, bilhassa kişi hak ve hürriyetlerine riayet hususunda sergilediği hukuki ve vicdani tavırlarıyla gelişmiş birçok ülke teşkilatına örnek teşkil eder hale gelmiştir. Bugün böyle bir teşkilatın mensubu olmanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.

Kamunun huzuru ve güvenliğini sağlarken hukukun üstünlüğü ilkesi ışığında ve toplumun desteğini alarak görev yapmak, hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı değil, hak ve özgürlüklerin teminatı olan bir polislik anlayışına sahip olduklarının bilinmesini isteyen Yoldan, "Halkımızın sevincine ve tasasına ortak olmayı kendisine amaç edinmiş İl Emniyet Müdürlüğümüz, temel görevi olan suçun önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinin yanında; toplumu güvenlikle ilgili hususlarda bilinçlendirme ve özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan koruyup onları başta spor olmak üzere faydalı ve güzel etkinliklere yönlendirme amacı taşıyan faaliyetlerinden dolayı takdir toplamaktadır. Devletine ve milletine sadakatini, İstiklal harbinde gösterdiği yüksek duruşla ispat etmiş olan sevgili Kastamonu halkının, polisine duyduğu güven ve yürüttüğümüz faaliyetler esnasında sağladığı yardımlar ise bizleri memnun etmekte vazife hususunda gayretlerimizi arttırmaktadır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi sahne aldı. Daha sonra Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Artvin yöresine ait halk oyunu gösterisini sundu. Ayrıca törende, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğ. Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu PMYO Müdürü Mehmet Tok, İl Jandarma Komutanı Alb. Tevfik Anzerlioğlu, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Polis Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement