Kayaköy'ün Başıboş Köpekleri İçin Kısırlaştırma ve Aşılama Çalışması - Son Dakika
Yerel

Kayaköy'ün Başıboş Köpekleri İçin Kısırlaştırma ve Aşılama Çalışması

Kayaköy\'ün Başıboş Köpekleri İçin Kısırlaştırma ve Aşılama Çalışması

Ödemiş’e bağlı Kayaköy beldesinde son dönemde sayıları hızla artan başıboş köpekler, Kayaköy Belediyesi’nin Ödemiş Belediyesi Hayvan Barınağı ile ortaklaşa çalışmasıyla toplanarak kısırlaştırmaya başladı.

13.12.2013 11:53

Ödemiş'e bağlı Kayaköy beldesinde son dönemde sayıları hızla artan başıboş köpekler, Kayaköy Belediyesi'nin Ödemiş Belediyesi Hayvan Barınağı ile ortaklaşa çalışmasıyla toplanarak kısırlaştırmaya başladı.

Beldede özellikle okul önlerinde öğrencileri korkuttuğu ifade edilen sahipsiz köpeklerin ayrıca hayvan yemi olarak kullanılan slajlık mısırların naylonlarını yırtarak zarara yol açtığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, çalışmalar kapsamında 40 civarında başıboş köpeğin toplanarak barınağa götürüldüğünü söyledi.

Akkaşlı açıklamasında, "Son dönemde beldemizde başı boş köpeklerle ilgili yoğun şikayetler geliyordu. Okul çıkışlarında çocuklara saldıran köpekler nedeniyle aileler korku yaşıyorlardı. Bunun yanı sıra hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da köpeklerden şikayetçiydi. Başıboş olarak dolaşan köpeklerin sılajlık mısırlara zarar vermesi nedeniyle hayvancılarımızın darı turşuları bozuluyordu. Ödemiş Belediyesi Hayvan Barınağımızla yaptığımız işbirliği ile 40 kadar köpek toplandı. Bu köpekler kısırlaştırılıp, aşılanıp bir süre barınakta misafir edilecekler. Beldemizde başıboş köpek sayısının artmaması adına önlem aldık. Ödemiş Belediyesi Hayvan Barınağı yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayaköy'ün Başıboş Köpekleri İçin Kısırlaştırma ve Aşılama Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement