Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşlarına Tanıtılıyor - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşlarına Tanıtılıyor

Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşlarına Tanıtılıyor

Adıyaman Kent Konseyi tarafından başlatılan ‘Kent Buluşmaları’ kapsamında Memur-Sen’e bağlı sendika başkan ve üyelerine Kent Konseyi anlatıldı.

11.11.2015 15:15

Adıyaman Kent Konseyi tarafından başlatılan 'Kent Buluşmaları' kapsamında Memur-Sen'e bağlı sendika başkan ve üyelerine Kent Konseyi anlatıldı.

Adıyaman Kent Konseyi'nin çalışmalarını ve faaliyet alanlarını tanıtmak, kentin kurumsal aktörleri ile bir araya gelerek kenti konuşmak amacıyla başlatılan 'Kent Buluşmaları' devam ediyor. Memur-Sen'in Konfederasyonuna bağlı sendikaların başkan, temsilci ve yönetim kurulu üyeleri ile Kent Konseyi binasında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Sinan Temel, sunum eşliğinde Kent Konseyi'nin ne olduğu, amaçları, faaliyet alanları, kimlerin yer alabileceği ve yapısı gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Kentteki paydaşlarının bir araya gelerek oluşturacakları ve herkesi kucaklayan bir 'ortak akıl' ile kenti daha yaşanabilir ve kenti geleceğe taşımanın daha mümkün olabileceğinin altını çizen Başkan Sinan Temel, bu çizgide herkesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyet göstermeye davet etti.

Sinan Temel konuşmasında, "Birlikte yaşamanın getirdiği paylaşma, dayanışma ve yardımlaşmanın yanında hoşgörü duygularının herkesçe benimsenmesi durumunda kent yaşamına katacağı olumlu havanın gelişme ve büyümeye de doğrudan etki edecektir. Bu şekilde oluşacak ortak aklın göstereceği önerilerin yöneticiler tarafından da desteklenebilecektir. Adıyamanlılar Kent Konseyi ile kentin karar alma süreçlerine ve eylemlerine katılımı kolaylaştırıcı ve kentsel hizmete katkıda bulunmayı sağlayan bir çalışma biçimini hayata geçirebilirler. Daha güzel bir Adıyaman için ortak akılda buluşalım ve uzlaşalım" temennisinde bulundu.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Başkan Vekili Abdulkerim Işık, kentlilik bilincinin oluşmasında Kent Konseyi'nin önemini belirterek bu anlamda Kent Konseyi'nden gelen önerilerin dikkate alınmasının öneminin altını çizdi.

Kent Buluşmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Memur-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Ali Deniz ise, konseyi tanıma hem de kentin sorun ve önerilerini gündeme getirerek değerlendirmede çok yararlı olduğunu, memnun olduklarını ve bu buluşmaların devam etmesi gerektiğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşlarına Tanıtılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement