Kerkük'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurda Tutulmuş - Son Dakika
Yerel

Kerkük'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurda Tutulmuş

Kerkük\'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurda Tutulmuş

Irak'ın Kerkük kentinde Şubat ayında kaçırılan 3 Türk işçinin, kurtarılmaları, memleketleri Aksaray'daki ailelerini sevince boğdu.

26.04.2011 12:10

Irak'ın Kerkük kentinde Şubat ayında kaçırılan 3 Türk işçinin, 12'nci Tümen Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Reşad nahiyesinin Dogmat köyüne yapılan bir operasyon sonucu kurtarılmaları, memleketleri Aksaray'daki ailelerini sevince boğdu. Kaçırılan işçilerden Bahtiyar Kılıç'ın eşi Müşerref Kılıç eşiyle telefonla konuştuğunu ve sağlığının iyi olduğunu belirterek, eşinin arkadaşlarıyla birlikte biray boyunca 1 metrelik çukurda tutulup işkence gördüklerini anlattığını söyledi.

AİLELERİNDE SEVİNÇ GÖZYAŞI

Kerkük kentinde silah zoruyla kaçırılan işçiler Ali Kulaksız (31), Bahtiyar Kılıç (38) ve Muttalip Kütük'ün (20), Aksaray'daki evlerindeki tedirgin bekleyiş sona erdi. Sevinçli haberi televizyondan öğrendiklerini belirten Bahtiyar Kılıç'ın annesi Yeter Kılıç (62), "Çok zor bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Yavrumla telefonla görüştüm. Sağ olduğunu Irak'ta bir karakolda olduğunu ve bir kaç güne kadar geleceğini söyledi. "dedi.

'EŞİM İŞKENCE GÖRMÜŞ'

Kaçırılan işçinin eşi 4 çocuk annesi Müşerref Kılıç'ta (35), 70 gündür gözüne uyku girmeden eşinin kurtulmasını beklediğini belirtti. Eşiyle telefonla görüştüğünü belirten Kılıç, şunları söyledi: "Eşimin telefonda sesini duydum, çok mutluyum. Eşim bana olayı anlattı. 'Beni ve iki arkadaşımı Kerkük'te kaçırdılar. Ali ve beni aynı bagaja, Muttalip'i de başka bir arabanın bagajına koyup bir dağ başına götürdüler. Orada bizim üçümüzü bir metrelik çukurun içine koydular. Yaklaşık bir ay orada kaldık. Sonra gözlerimizi bağlayıp başka bir yere götürdüler. Kısa bir süre sonra yeniden ilk götürdükleri yere getirdiler. Sürekli işkence yaptılar. Ölümle tehdit ettiler. ' dedi. Eşim sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Allah eşimi 4 çocuğuna bağışladı." Bahtiyar Kılıç'ın kardeşi Lüfti Kılıç da(34), "Ağabeyimin İzmir'den kurtulduğu haberini İzmir'de televizyondan öğrendim. Sevinçle Aksaray'a ailemin yanına geldim. Bir kaç gün sonra Türkiye'ye geleceklerini söylediler. Çok mutluyum. "dedi. Kaçırılan Muttalip Kütük'ün babası Naim Kütük de (59), " Oğlumun kurtarıldığını televizyondan öğrendim. Ailecek çok mutluyuz. Biran önce Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. "dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kerkük'te Kaçırılan 3 Türk İşçi 1 Metrelik Çukurda Tutulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement