Kırıkkale'de Tarımsal Destekleme Prim Ödemesi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Tarımsal Destekleme Prim Ödemesi

Kırıkkale\'de Tarımsal Destekleme Prim Ödemesi

Kırıkkale’de 2014 yılı tarımsal desteklemeler kapsamında pirim ödemelerinin yapılacağı bildirildi.

03.05.2014 12:45

Kırıkkale'de 2014 yılı tarımsal desteklemeler kapsamında pirim ödemelerinin yapılacağı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, ödenecek olan tarımsal desteklemelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

Desteklemelerin, mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, organik ve iyi tarım, sertifikalı fidan ve tohum, tem bitkileri, hububat ve baklagil alanlarında yapılacağını bildiren Kırbaş, şunları kaydetti:

"Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre hesaplanarak gecikme zammı ile geri alınacak. Haksız ödemenin yapılmasında ödemeyi sağlayan, belge veya belgeleri düzenleyen gerçek ve tüzel kişiler, geri alınacak tutarların tahsilinde müştereken sorumlu tutulacak. Ayrıca, destekleme priminden yararlanmak üzere sahte veya içeriği itibarıyla yanıltıcı belge düzenleyen ve kullananlar ile borsada gerçek dışı fiyatla alım satım tescili yaptırdığı anlaşılan üreticiler, 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak." - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Tarımsal Destekleme Prim Ödemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement