Kredi Kartı ve Kredilerde Taksitlerin Sınırlandırılması - Son Dakika
Yerel

Kredi Kartı ve Kredilerde Taksitlerin Sınırlandırılması

Kredi Kartı ve Kredilerde Taksitlerin Sınırlandırılması

OTSO BaşkanıTeke: ''Bu uygulama hayata geçtiği takdirde sadece firmaları değil tüketiciyi de olumsuz etkileyecektir"

11.01.2014 16:45

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Teke, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılmasına yönelik düzenlemesine tepki gösterdi.

Teke, yazılı açıklamasında, kredi kartı ve kredilerde taksit sınırlandırılması kapsamında oluşturulan yönetmeliğin, resmi gazetede yayınlandığını, Şubat ayında yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi durumunda özellikle telekomünikasyon ve kuyumculuk sektöründeki firmaların zarar göreceğini öne süren Teke, şunları kaydetti:

"Yönetmelikte bazı yanlış uygulamalar bulunmaktadır. Özellikle telekomünikasyon ve kuyumculuk sektörlerine bu yönetmelikle birlikte ağır darbe vurulmuştur. Bu yeni düzenleme uygulamaya geçtiği takdirde sektörde büyük bir krize yol açacaktır. Alım gücünün zorlaştığı günümüzde taksitlerin kaldırılması uygulamasının bu sektörleri de zora sokması kaçınılmaz. Günlük olarak tüketilen gıda, petrol gibi ihtiyaç maddelerinin telekomünikasyon ve kuyumculuk eşyaları ile eşdeğerde tutularak aynı uygulamaya tabi olmasının son derece yanlış bir uygulamadır. Bu uygulama hayata geçtiği takdirde sadece firmaları değil tüketiciyi de olumsuz etkileyecektir. Vatandaşlar taksit yoluyla alamadıkları ürünleri bu sefer tüketici kredisi, senetli alışveriş gibi alternatif yollar kullanarak almak isteyeceklerdir. Bu açıdan tüketicilerde zarara girecektir." - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kredi Kartı ve Kredilerde Taksitlerin Sınırlandırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement