Kütahya'da 'Köydes' Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'Köydes' Toplantısı

Kütahya\'da \'Köydes\' Toplantısı

Kütahya’da, ’KÖYDES Programı ve Uygulama Durumu Toplantısı’, Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

26.06.2015 13:08

Kütahya'da, 'KÖYDES Programı ve Uygulama Durumu Toplantısı', Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Uğur Turan, Kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda 4 milyon 409 bin 577 TL ödeneğin köy yollarında yapılması planlanan 27 adet proje için ayrılırken, içme suyu sektörüne 2 milyon 129 bin 637 TL, atık su (foseptik) için de 92 bin 913 TL ödenek ayrıldığı belirtildi.

Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde yağışlı geçmesi sebebiyle asfalt çalışmalarında zaman zaman aksamalar yaşansa da çalışmaların hız kesmeden sürdüğü bildirildi.

Öte yandan köy yollarında sene başında planlanan 27 adet iş ve ek olarak giren 3 adet iş ile toplam 30 adet proje yapımında fiziki olarak yüzde 13 gerçekleşme sağlandığını ifade edildi.

İçme suyunda ise sene başında planlanan ve 37 olan proje sayısı 38'e yükseldi. Haziran ayı itibariyle 11 adet içme suyu, yeni tesis, tesis geliştirme ile bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığı, 18 adet projede ise çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Projelerden 2 adedinin sözleşme aşamasında, 4 adedinin ihale aşamasında, 2 adedinin de su analizi yapım aşamasında olup, 1 adet iş teknik rapor doğrultusunda iptal edileceği açıklandı.

Yılın başında 3 adet foseptik yapımı planlanan atık su yapım işinde Haziran ayı itibariyle 1 adedin tamamlandığı, 1 adedinde çalışmanın devam ettiği, bir adedinin de sözleşme aşamasında olduğu bildirildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Köydes' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement