Kütahya'daki 634 Projeye 748 Milyon TL Ödenek - Son Dakika
Yerel

Kütahya'daki 634 Projeye 748 Milyon TL Ödenek

Kütahya\'daki 634 Projeye 748 Milyon TL Ödenek

Kütahya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

17.10.2015 13:29

Kütahya İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Yılmaz, başkanlığında Özel İdare İl Genel Meclisi Salonu'nda bir araya gelen il ve bölge müdürleri, müdürlükleriyle ilgili projeler ve projeler için harcanan bütçeler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı.

9 aylık dönemde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda bölge müdürlerinin sunumları öncesi Vali Şerif Yılmaz, 2015 yılı yatırımları hakkında bilgiler verdi. Vali Yılmaz, "Bu toplantıda dokuz aylık dönemde yapılan çalışmalarımızı, gerçekleştirilen yatırımlarımızı tekrar değerlendirip, bundan sonra yapılacak olanlarla ilgili gerekli hususlar varsa onları paylaşacağız. 2015 yılı Yatırım Programında ilimiz genelinde 634 kamu yatırım projesi yer almıştır. 2015 yılında uygulanmakta olan projeler için toplam 748 milyon TL'lik yatırım öngörülmüş ve 470 milyon TL harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 62,7'ye tekabül etmektedir. 2015 yılı yatırım programında ilimizde en büyük payı yüzde 24,6 ile diğer kamu hizmetleri sektörü almıştır. Bu sektörü sırasıyla yüzde 21,45 ile eğitim, yüzde 19,7 ile ulaştırma, yüzde 11,7 ile imalat sektörü izlemektedir. Gerek Karayollarında, gerek Devlet Demir Yollarında, gerekse Devlet Su İşlerinde yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgileri diğer toplantılarda aldık. Bugün itibariyle de yeni ilave yapılması gereken hususları paylaşacağız" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'daki 634 Projeye 748 Milyon TL Ödenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement