Kütahya İl Afet ve Acim Durum Müdürü Ahmet Ali Artun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Afet ve Acim Durum Müdürü Ahmet Ali Artun Açıklaması

Kütahya İl Afet ve Acim Durum Müdürü Ahmet Ali Artun Açıklaması

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, "İlimiz lokal deprem bölgesidir."

07.11.2012 12:29

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun, "İlimiz lokal deprem bölgesidir. Dolayısıyla bu riske karşı yapısal olarak tedbirler alınması gerekiyor. Tedbirler alınmadığı takdirde depremin fatura çok ağır oluyor" dedi.

Kütahya İl Genel Meclisi'nde konuşan Artun, Arama Kurtarma ekiplerinin 10 ayda 23 olaya müdahele ettiğini belirterek, "Bilindiği gibi, yaklaşık 1,5 yıl önce Simav ilçemizde bir deprem meydana geldi. Bu depremden etkilenen İlçelerimize Başbakanlık AFAD aracılığıyla TOKİ'ye 880 konut yaptırılarak 861 adeti mağdur vatandaşlarımıza teslim edildi. İlerleyen günlerde 207 adet daha konut TOKİ tarafından yapılacaktır. Yine köylerde ve beldelerde evleri hasar görüp merkezlere gitmek istemeyen vatandaşlarımız için ise kendi bölgelerinde, özel idare ile ihalesini yaptığımız afet evleri inşaatları devam etmektedir. Yine Zafer Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız destek ile harita tabanlı Afet Bilgi Sistemine geçmiş durumdayız. Bu sistem sayesinde afet acil yardım planı uygulamamız daha hızlı yapılabilmektedir. 2012 yılı faaliyetlerimizden biraz bahsedecek olursak Müdürlüğümüz Arama ve Kurtarma Ekibi tarafından 2012 yılı Ekim ayına kadar 23 olaya müdahale edilmiş, bu olaylarda 31 kişi yaralı olarak kurtarılmıştır. 12.913 kişiye Temel Afet Bilinci ve Psiko-Sosyal Destek, Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri Eğitimi konulu eğitimler verilmiştir" diye konuştu.

Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarına ilişkin talepler görüşülüp 2012 ödenek harcama durumu ve 2013 yılı için gerekli olan bütçe detayları görüşüldü.

Sunumun ardından İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, "Simav İlçemizde meydana gelen depremde gördük ki devlet tüm kurumlarıyla anında oradaydı. Vatandaşlarımız mağdur edilmedi. Ufak tefek eksikliklere rağmen Ülkemizin bu tür felaketlere hazırlıklı olduğunu görmek mutluluk verici. Meclis olarak beraber çalıştığımız Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne her türlü konuda daha önceki yıllarda olduğu gibi destek olacağımızı buradan belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

(EFE)

07.11.2012 12: 02: 29

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Afet ve Acim Durum Müdürü Ahmet Ali Artun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement