Lapseki'de Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Lapseki'de Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi

Lapseki\'de Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk defa kadınlar arasında yemek yapma yarışması düzenlendi.

27.04.2014 14:54

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk defa kadınlar arasında yemek yapma yarışması düzenlendi.

Lapseki Öğretmen evinde düzenlenen organizasyona Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin, İl Genel Meclis Üyesi Ali Koltuk, İdari Amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tatlı, tuzlu ve hamur işi yemeklerinin bir arada olduğu yarışmaya 38 kadın yarışmacı katıldı. Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman yaptığı açıklamada, "Bu yarışmanın kaybedeni olmayacak. İlk üç yarışmacıya ödül vereceğiz. Yarışmaya katılan tüm yemek çeşitlerini derleyeceğimiz bir kitap haline getireceğiz. Nesilden nesile dolaşan kitaplarda yarışmacılarımızın isimleri de yer alacak. Gelecek kuşaklara birbirinden güzel bu yöresel yemekleri taşıyarak Halk Eğitim Merkezinin bir misyonu olan kültürel aktarımı da sağlamış olacağız" dedi.

Banka müdürlerinin ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışarak 28 yıl önce emekliye ayrılmış olan Nihat Gür'ün de bulunduğu 5 kişilik jüri üyeleri gurmelik yaparak 387 yarışmacıya puan verdi. 94 puanla şam tatlısıyla yarışmaya katılan Asiye Bilgin üçüncü olurken, 94,30 puanla boşnak böreğiyle yarışmaya katılan Mersiye Kuzgun ikinci, 94,33 puanla yaprak sarmasıyla yarışmaya katılan Nazik Yılmaz birinci oldu. Yarışmada birinciye 4 küçük altın, ikinciye 2 küçük altın ve üçüncü yarışmacıya küçük altın hediye edildi. Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı yaptığı açıklamada yarışmanın geleneksel hale geleceğini kaydederek emek veren tüm bayanlara teşekkür etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki'de Yemek Yapma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement