Marmaris Belediyesi, öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşıladı - Son Dakika
Yerel

Marmaris Belediyesi, öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşıladı

Marmaris Belediyesi, öğrencilerin geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendirilmesi için Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etmelerine olanak sağladı. Öğrenciler, atıkların nasıl ayrıştırıldığını ve geri dönüştürülerek tekrar kullanılabileceğini öğrendi.

23.02.2024 15:51  Güncelleme: 16:24

Marmaris Belediyesi, öğrencilerin geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinçlendirilmesi için Atık Getirme Merkezi'nin kapılarını çocuklara açtı.

İçmeler İnayet Coşkun Kodak Kamil Acarer Ortaokulu öğrencileri, Fen Bilimleri dersi kapsamında Marmaris Belediyesi Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etti.

Ambalaj, metal, ömrünü tamamlamış lastikler, elektrikli ve elektronik ekipman, pil gibi atıkların kabul edildiği tesisteki çalışmalar, Belediye'nin Çevre Mühendisi Tuğçe Dikbaş Atabay tarafından öğrencilere anlatıldı. Atık Yönetim firması yetkilileri de çocuklara geri dönüşümün ne olduğu ve çevre için neden önemli olduğu konusunda bilgi verdi. Merkezin bölümlerini gezen çocuklar, yerinde ayrıştırılan ve çeşitli işlemlerden geçen atıkları inceledi.

Öğrencilerden Rüzgar Çamlı karton, cam, plastik gibi atıkların nasıl değerlendirildiğini öğrendiklerini söyleyerek, "Burada aldığımız eğitimlerle her atığın çöp olmadığını ve geri dönüştürülerek tekrar kullanılabileceğini öğrendik" diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Melek Bayrı ise çöpleri evlerde ayrıştırmanın önemine dikkat çekti.

Marmaris Belediyesi, öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşıladı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Marmaris Belediyesi, öğrencilere geri dönüşüm bilinci aşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement