Mersin'de Anaokulu Öğrencilerine Yönelik Ağız Diş Sağlığı Taraması Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Anaokulu Öğrencilerine Yönelik Ağız Diş Sağlığı Taraması Başladı

Mersin\'de Anaokulu Öğrencilerine Yönelik Ağız Diş Sağlığı Taraması Başladı

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, anaokulunda okuyan 26 bin öğrenciye yılda 2 defa florjel uygulaması yapmayı hedeflediklerini söyledi.

07.05.2015 18:02

Mersin Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik, anaokulunda okuyan 26 bin öğrenciye yılda 2 defa florjel uygulaması yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 60 ayını doldurmuş olan anaokulu öğrencilerine yönelik ağız-diş sağlığı taraması ve flor vernik uygulaması yapılmaya başlandı. Uygulamadaki amacın, öğrencilerin diş sağlığına dikkatlerini çekmek olduğu belirtildi. Uygulama yapılacak olan öğrencilerde, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direncin kazanılması, çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, diş minesinin güçlendirilmesi ve çürüklerin çürüme hızını azaltabilmesi hedefleniyor. Mersin'in Merkez Toroslar ilçesinde bulunan Samiye Naim Eğitim Vakfı Anaokulu'nda gerçekleştirilen ağız-diş sağlığı taraması ve flor vernik uygulamasına Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik'in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aydoğan, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Uygulama hakkında bilgiler veren ve diş temizliğinin çok önemli olduğunun altını çizen Kemik, "Diş muayeneleri yapılan çocuklarımıza dişlerini fırçalayarak temizlemeleri ve dişlerinin çok iyi kurulanmasının ardından 6 ayda bir defa olmak üzere dişlere florjel sürülme suretiyle uygulama yapılacaktır. Florjel özellikle İskandinav ülkelerinde yıllardır uygulanmakta olan bir yöntem olup, bu uygulama ile çocuklarımızın dişlerinin çürümesinin sıfıra indirgenmesi amaçlanmaktadır. İlimizde anaokullarında eğitim gören 26 bin çocuğumuza yılda 2 defa florjel uygulaması yaparak çocuklarımızın ileriki yıllarda diş sağlığının korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün ilimizde bu uygulamanın açılışını yapıyoruz. Bu vesileyle İl Milli Eğitim Müdürü, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu hayat diliyor, flor vernik uygulamasının Mersin halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Diş Hekimi Şahin Koçak tarafından çocuklara ağız-diş sağlığı taraması ve flor vernik uygulaması gerçekleştirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Anaokulu Öğrencilerine Yönelik Ağız Diş Sağlığı Taraması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement