Mersin'de Nevruz Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Nevruz Bayramı Kutlandı

Mersin\'de Nevruz Bayramı Kutlandı

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda, Nevruz Bayramı kutlama etkinliği yapıldı.

21.03.2013 12:31

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda, Nevruz Bayramı kutlama etkinliği yapıldı.

Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlamaya, Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Karahanoğlu ile öğrenciler katıldı. Kutlama töreni, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından 'Türk Kültüründe Nevruz' konulu sinevizyon sunumu yapıldı.

Daha sonra kutlamanın açılış konuşmasını yapan Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Karahanoğlu, "Anadolu, Kafkasya, Ortadoğu, Asya coğrafyasında binlerce yıldır havaya, suya ve toprağa düşen cemrenin ardından, baharla birlikte bolluk ve bereketin de başladığına inandığımız gün olan nevruzu bir bayram coşkusu içinde karşılamanın heyecanı yaşıyoruz. Farça'da yeni gün anlamına gelen nevruz, Özbekçe'de navruz, Türkmence'de, Azerice'de novruz, Kürtçe'de nevroz, Kazakça'da naurız, Tatarca'da navrez gibi küçük farklılıklar gösterse de, nevruzun geleneksel yeni yıl bayramı, bir bahar bayramı olduğu konusunda hiç şüphe yok" dedi.

Nevruz Bayramı'nın 2010 yılından itibaren daha da önem kazandığını vurgulayan Karahanoğlu, "2010 yılından itibaren büyük bir coğrafya da UNESCO'nun desteği ile 21 Mart Dünya Nevruz Bayramı olarak kutlanmaya başlamıştır. Bugün binlerce yıllık geçmişten günümüze ulaşan Nevruz Bayramı baharın gelişini simgelediği kadar, barışı, kardeşliği ve dayanışmayı da simgeliyor" " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu konser verdi. Ayrıca TED Koleji Anaokulu öğrencilerinin müzik ve dans gösterisi ile Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Nevruz Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement