Mevsimsel Geçişlerde Alerjik Hastalıklara Dikkat - Son Dakika
Yerel

Mevsimsel Geçişlerde Alerjik Hastalıklara Dikkat

Mevsimsel Geçişlerde Alerjik Hastalıklara Dikkat

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, vatandaşları mevsimsel geçişlerde yaşanabilecek alerjik hastalıklara karşı uyardı.

20.09.2013 10:05  Güncelleme: 10:15

Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Kaya, vatandaşları mevsimsel geçişlerde yaşanabilecek alerjik hastalıklara karşı uyardı.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarla taşınan allerjen ve hava kirliliğinin artışı, okulların açılmasıyla toplu yaşam alanlarının oluşması ve beslenme değişiklikleri gibi nedenlerden dolayı bazı hastalıklar ile alerjik reaksiyonlarda artış görüldüğünü söyledi.

Özellikle dış dünyayla ilk temasın olduğu solunum yolu organlarından burun, ağız içi ve gırtlak bölgesini döşeyen mukoza yapılarının sonbahar mevsimindeki bu değişkenler nedeniyle fazla etkilenmesinin çeşitli hastalıklara yol açtığını ifade eden Kaya, "Sonbahar mevsimiyle beraber hareketliliğin azalması ve daha ağır beslenme alışkanlığında da artış olması, mide ve damar hastalılarının tetiklenmesine de neden olabilmektedir" dedi.

Söz konusu hastalıklara karşı sağlık çalışanlarının, öğrencilerin, öğretmenlerin, polislerin, yaşlıların, diyabet ve astım hastalarının daha dikkatli olması gerektiğine dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:

"Sonbaharda artan bu tip hastalıklardan korunmak için vücut direncini artırıcı önlemler ile enfeksiyon odaklarından uzak duracak önlemler almak gerekir. Beslenme ve uyku düzenine özen göstermek, doğru ve dengeli beslenmek, özellikle C vitamininden zengin meyve ve sebzeleri tüketmek ve ne çok sıcak ne de çok soğuk olmak kaydıyla sıvı tüketiminizi artırılması temel önlemler olabilir.  Aynı zamanda elleri sık yıkayarak mikropları çevredekilere bulaştırmamak en önemli korunma yoludur. Bu sayede özellikle kalabalık bölgelerde hastalığın yaygın hale gelmesi engellenebilir. Mevsime uygun kıyafet seçimi, kapalı alanların sık havalandırılması, enfeksiyonu olan kişilerle solunum yoluyla temasın azaltılması diğer dikkat edebileceğimiz hususlardır." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevsimsel Geçişlerde Alerjik Hastalıklara Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement