MHP Eski İl Başkanı Ortak Bir İsim İstiyor - Son Dakika
Yerel

MHP Eski İl Başkanı Ortak Bir İsim İstiyor

MHP Eski İl Başkanı Ortak Bir İsim İstiyor

MHP İl Eski Başkanı Ruhi Çavdar, Mayıs ayında yapılacak MHP İl Kongresi'nde aday olduğunu açıkladı.

11.04.2012 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İl Eski Başkanı Ruhi Çavdar, MYK Üyeleri Lütfü Türkkan ve Cumali Durmuş öncülüğünde bir ortak aklın oluşması gerektiğine dikkat çekerek, "Ortak aday varsa adaylıktan çekilirim, yoksa il kongresinde adayım" dedi

MHP İl Eski Başkanı Ruhi Çavdar, Mayıs ayında yapılacak MHP İl Kongresi'nde aday olduğunu açıkladı. Kartepe yolu üzerinde bulunan Foşa Restaurant'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Çavdar, "MYK Üyesi Cumali Durmuş ve Milletvekili Lütfü Türkkan partinin birlik ve beraberliği için bir şey yapmalı. 2 MYK üyesi bir araya gelerek il kongresinde ortak bir isim çıkarmalı. Ortak akıl çıkartılmazsa adayım" dedi.

5 yıldır il yönetiminde görev alan partililerin de desteğiyle düzenlediği basın toplantısında il kongresinde neden aday olduğunu açıklayan Çavdar, hem Lütfü Türkkan'a, hem Cumali Durmuş'a hem de Aydın Ünlü'ye sert eleştirilerde bulundu. Durmuş, Türkkan ve partinin diğer büyüklerine birlik ve beraberlik çağrısı yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten Çavdar, "MYK üyelerimiz birlik ve beraberlik için bir şey yapmıyor" şeklinde konuştu.

Ortak bir isim çıkmadığı takdirde il kongresinde aday olduğunu söyleyen Çavdar, "Partiyi toparlayacak ortak bir akıl, ortak bir fikir çıkarsa da adaylıktan vazgeçeceğim" dedi. Kemal Köse'nin ortak akla bir alternatif olduğunu belirten Çavdar, "Kemal Köse'de ortak akla bir alternatif. Çok daha farklı isimler de olabilir. Partiye emeği geçen birçok parti büyüğümüz var. Eğer ortak akıl olursa ben yönetici de olurum" şeklinde konuştu.

Kendisinin il kongresini kaybetmesi durumunda siyaset hayatının da biteceği söylentilerine cevap veren Ruhi Çavdar, "Bu süreç MHP'yi bitirmişken Ruhi Çavdar'ın bitmesinin ne anlamı olur" diyerek MHP teşkilatının bir ortak akıl etrafında birleşmesini ve buna parti büyüğü olarak Cumali Durmuş ve Lütfü Türkkan'ın öncülük etmeleri gerektiğini savundu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Eski İl Başkanı Ortak Bir İsim İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement