Modern Mezbahane Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Modern Mezbahane Hizmete Girdi

Modern Mezbahane Hizmete Girdi

Özdemir Et ve Et Ürünleri tarafından yapılan Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en modern mezbahanesi Kastamonu'da hizmete girdi.

01.04.2012 16:09

Özdemir Et ve Et Ürünleri tarafından yapılan Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük ve en modern mezbahanesi Kastamonu'da hizmete girdi.

Avrupa standartlarındaki monoray sistemli en modern mezbahane olma özelliği taşıyan açılışta Belediye Başkanı Turhan Topçuolğu ile Özdemir Et ve Et Ürünleri'nin sahibi Harun Özdemir ve gazetecilerin önünde canlı kesim yapılarak faaliyete geçti. Özdemir Et ve Et Ürünleri Belediye ile anlaşarak yap-işlet-devret modeliyle Kastamonu'ya kazandırılan mezbahane de günde 250 büyük ve küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. İnönü Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait olan arazi üzerinde hizmete başlayan mezbahane hakkında bilgi veren işletme sahibi Harun Özdemir, "Yaklaşık 8 bin metrekarelik alan üzerinde 750 metrekare kapalı alanı olan, günlük 250 büyük ve küçükbaş hayvan kesim kapasiteli modern mezbaha yaptık" dedi.

Yaklaşık olarak 1 milyon TL üzerinde bir harcama yapıldığına dikkat çeken Özdemir, mezbahane ile Kastamonu'da hayvancılığı yeniden canlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Bölgedeki bütün belediyelere, köylere, askeri birliklere ve vatandaşlara hizmet vereceklerinin altını çizen Özdemir, Türkiye'de hayvancılıkta 5. sırada bulunan Kastamonu'nun sağlık ve prestiji açısından çok ciddi bir yatırım olduğunu kaydetti. Özdemir, kısa bilgi verdikten sonra Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ve diğer davetlilerle gazeteciler önünde canlı hayvan kesimi yaptı. Daha sonra deri yüzme makinesiyle derisini hiç el değmeden yüzülerek, parçalama işlemine geçildi. Kısa bir süre içersinde bütün işlemlerin yapıldığı mezhabanenin Kastamonu'da hayvancılığa büyük bir ivme kazandırması bekleniyor.

Başkan Topçuoğlu, mezbahanenin açılışının ardından belediyeye ait bütün birimlerin toplandığı Fen İşleri Müdürlüğü alanını gazetecilere gezdirerek bilgi verdi. Devlet Malzeme Ofisi'nden de talep edilen 3 adet itfaiye aracı, 1 adet tam donanımlı kanal açma aracı, 2 adet sıkıştırmalı çöp aracı, 1 adet süpürgeli yol süpürme aracı, 3 adet çift kabin kamyonetin alımı ile ilgili işlemlerinde devam ettiğini belirten Topçuoğlu, araçların hizmete başlaması nedeniyle kurban kestirdi. Kesilen kurbanın ardından dua yapılarak, kazasız belasız bir dönem geçirilmesi dilendi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Modern Mezbahane Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement