Müdür Esen'den Sbs ve Pybs Mesajı - Son Dakika
Yerel

Müdür Esen'den Sbs ve Pybs Mesajı

Müdür Esen\'den Sbs ve Pybs Mesajı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, SBS ve PYBS sınavına girecek öğrenciler için mesaj yayınladı.

07.06.2013 12:33

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, SBS ve PYBS sınavına girecek öğrenciler için mesaj yayınladı.

Sınavların kesinlikle kişiliğin ölçütü olmadığını belirten Esen, "İlimiz genelinde, 8 Haziran 2013 Cumartesi günü 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Seviye Belirleme Sınavında (SBS) 7 bin 428 öğrencimiz ve 9 Haziran 2013 Pazar günü 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında (PYBS) 8 bin 326 öğrencimiz ter dökecekler.Yapılan sınavlar sizler ve aileleriniz için çok büyük önem taşımaktadır. Sınavları kesinlikle kişiliğinizin ölçütü olarak algılamayınız. Sınavlar sadece bilgi birikiminizin ve yorum kabiliyetinizin ölçütüdür.Kendinize güveniniz tam olsun, sınavdan korkmayın, olumlu düşünün ve rahat olun. Şunu asla unutmayın ki sizler hepimiz için gurur kaynaklarısınız" dedi.

"HASSAS DAVRANIN"

Mesajında ailelere de seslenen Müdür Esen, "Çocuklarınızın sizler için her şeyi ifade ettiklerini ve onların geleceği için her türlü fedakarlığı yaptığınızı biliyoruz. Onların göstermiş oldukları her türlü başarıya saygı duymalısınız. Sınav başarısı her şey demek değildir. Sınavlarda kötü sonuç almaları kariyerlerinin kötü olacağı anlamına gelmez. Çocuklarınızın geçirmiş oldukları bu zorlu dönemde onlardan yüksek düzeyde başarı beklentisi içerisine girmeniz onları kaygılandıracaktır. Çocukların 'Sınavı kazanamazsan annem babam üzülür, onlara ne derim?' endişesine kapılmamaları için gerekenden fazla anlayışı göstermelisiniz. Özellikle yakın akrabalar ve tanıdıklarca çocukların aranması onlarda büyük yük oluşturmaktadır. Bu konuda daha hassas davranmanız çocuğunuz için fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Esen, mesajını şöyle tamamladı: "Sizlerin öğrencilerimizin hayata hazırlanmalarında daima büyük bir özveri ile vermiş olduğunuz emekleriniz hiç bir şeyle ölçülemez. Sınavların öncesinde öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak için elinizden gelen her şeyi yaptığınıza inanıyor ve canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile Seviye Belirleme Sınavında ve Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında ter dökecek tüm öğrencilerimize ayrı ayrı başarılar diliyorum."

(EFE)

07.06.2013 12: 23: 28

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müdür Esen'den Sbs ve Pybs Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement