Muhtar adaylarına broşür dağıtma izni - Son Dakika
Yerel

Muhtar adaylarına broşür dağıtma izni

Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla muhtar ve adaylarına yalnızca broşür dağıtabileceklerini belirtti. Diğer materyallerin yasaklandığını söyleyen Kandemir, adaylara YSK kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Adayların sosyal medya ve broşürlerle kendilerini tanıtabileceklerini ifade eden Kandemir, YSK kurallarına uymayan adaylara cezai müeyyidelerin uygulanacağını da vurguladı.

18.02.2024 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir: "Muhtar adayları yalnızca broşür dağıtabilir"

YALOVA - Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, " Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar neticesinde, muhtar ve adayları yalnızca broşür dağıtabilir. Geri kalan bütün materyaller yasaklandı" dedi.

Yalova Kent Konseyi Başkanlığı'nın yanı sıra Marmara Muhtarlar Federasyonunda başkan yardımcılığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunda Disiplin Kurulu üyesi olan Kandemir, yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhtar adaylarına YSK'nın kararları doğrultusunda uyarılarda bulundu. Kandemir, "Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karar neticesinde, muhtar ve adayları yalnızca broşür dağıtabilir. Sadece onu serbest bıraktı. Geri kalan bütün materyaller yasaklandı. Ben özellikle tabi Yalova olarak istirhamım şu, hem muhtar arkadaşlarımızdan, hem de adaylarımızdan bu yasaklara uyulması noktasında. Çünkü bazı mahallelerimizde 10 tane aday, 5 tane aday var. Adayların tüm o mahalleyi broşürleri asılı vaziyette o çok çirkin bir görüntü olacağına inanıyoruz. O bakımdan da zaten geçen dönemde de yine YSK bunu yasaklamıştı. Şu anda iyi gidiyoruz. Çünkü bazı muhtar adaylarımız bu yasaklanan süreçten haberi yok, masrafa giriyor. Bu masraflar da yüklü masraflar oluyor. Hem onları engellemek hem de güzel Yalova'mızın görüntüsü bozulmasın istiyoruz" dedi.

Tüm adaylara başarılar dileyen Kandemir, seçimlerin demokratik ortamdan geçmesi için herkesin üzerine düşen görevler olduğunu belirtti. Tüm adayları YSK kurallarına uymaya davet eden Kandemir, "İnsanlara ulaşma noktasında, dokunma noktasında broşür önemli. Bence o şekilde de ulaşabilirler. Bütün apartmanlara, bütün işyerlerine sadece asmamak kaydıyla kendilerini tanıtıcı broşürler bırakabilirler. 21. asırdayız. Bütün arkadaşlarımız sosyal medya üzerinden müthiş bir propaganda yapıyorlar. Oradan yapabilirler. İlimizi kirletmeyelim" diye konuştu.

Kandemir, YSK kurallarına uymayan adaylar hakkınca cezai müeyyidelerin uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Muhtar adaylarına broşür dağıtma izni
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtar adaylarına broşür dağıtma izni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement