Muş'ta 206 Kişiye Girişimcilik Sertifikası - Son Dakika
Yerel

Muş'ta 206 Kişiye Girişimcilik Sertifikası

Muş\'ta 206 Kişiye Girişimcilik Sertifikası

Muş'ta, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen girişimcilik kursunu bitiren 206 kişiye girişimcilik sertifikası verildi.

23.12.2014 14:54

Muş'ta, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen girişimcilik kursunu bitiren 206 kişiye girişimcilik sertifikası verildi.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, yeni iş kuracak girişimcilere fon kaynağı sağlamak, ildeki girişimcilik kültürünü geliştirmek ve iş kurma sürecinde gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla kursu düzenlediklerini ifade etti.

DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi tarafından 10 Ekim ile 29 Kasım 2014 tarihleri arasında kursun düzenlendiğini dile getiren Demirci, şunları kaydetti:

"Eğitim programın sonunda toplamda 206 kişinin mezun edilmesi hedeflenmişti. Program sonunda eğitime katılan 206 kişi, programı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Sertifika alan girişimci adayları, 30 bin lira hibe ve 70 bin lira iki yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi kullanmak için KOSGEB'e müracaat edebilecek. Girişimci, illa kendi mesleğini icra etmek zorunda değil ama başarılı girişimciler, kendi mesleğiyle ilgili iş kuranlar arasından çıkmaktadır. Eğer bir mesleğin, bir alanın girişimcisi olacaksanız, onunla ilgili doğrudan faaliyeti bizzat gerçekleştirmezseniz bile o alanla becerilere sahip olmayı sağlayın."

KOSGEB Merkez Müdürü Kenan Mergen de 1990 yılında kurulan KOSGEB'in 2009 yılına kadar imalat sanayisindeki KOBİ'lere hizmet verdiğini ifade etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta 206 Kişiye Girişimcilik Sertifikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement