Kütahya'da Obezite Okulunda Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Obezite Okulunda Mezuniyet Sevinci

Kütahya\'da Obezite Okulunda Mezuniyet Sevinci

Kütahya'da, ilk ders zili 6 hafta öncesinde çalan Obezite Okulu, mezunlarını verdi.

26.06.2014 13:14  Güncelleme: 13:08

Kütahya'da, ilk ders zili 6 hafta öncesinde çalan Obezite Okulu, mezunlarını verdi.

Konusunda uzman hekimlerin, diyetisyenlerin ve fizyoterapistlerin katıldığı eğitimlerden geçen obezite okulu öğrencileri, 6 hafta süresince hem ders aldılar hem de fiziksel aktivite gibi konularda uygulama yaptılar.

Okulun son ders saatine katılan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Mithat Ekici ve beraberindeki hastane yöneticileri öğrencilere katılım sertifikalarını takdim ederken, onlarla sohbet etti.

Okuldan son derece memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, okulun ve fiziksel aktiviteye yönelik faaliyetlerin devam ettirilmesini istediler.

Öğrencilerin taleplerine olumlu cevap veren Dr. Mithat Ekici, "Halkımızın istekleri bizim için çok önemli. Onların taleplerini imkanlar ölçüsünde yerine getireceğiz. İnşallah kısa zamanda okulun devamını getireceğiz ve sizlerle tekrar bir araya geleceğiz" dedi.

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan Obezitenin çoğu hastalığa davetiye çıkardığı, tedbir alınmaması halinde 'obez bir toplum' olma yolunda ilerlendiği gibi hususlara dikkatlerin çekildiği son derste, obezite ile asıl mücadelenin, porsiyonları küçültmekten ve fiziksel aktiviteden geçtiği ifade edildi.

"Dünyada açlıktan ölen çok sayıda insan olduğunu biliyoruz" diyen Ekici, "Sizler bir karar vermişsiniz ve kilolarınızdan kurtulmak istemişsiniz. Bu iradeyi beyan etmek en büyük adımdır. Bunun arkası gelecektir. Ancak kilolardan kurtulmak hiç yemek yemek veya belirli yemekleri yiyerek zayıflamak değildir. Sağlıklı zayıflamak gerekiyor. Bunun için normal sınırlarda porsiyonlarımızı azaltarak yemeklerimizi yiyeceğiz. Yine mutlak suretle sporla destekleyeceğiz. Taleplerinizi dikkate alacağız ve okulumuzun devamını getireceğiz. İnşallah daha fazla insanımız bu hizmetten faydalanırlar" ifadelerini kullandı.

Okul süresince 15 kilo veren Emine Özen'i 'Okulun şampiyonu' ilan eden Ekici, katılımcılara sertifikalarını verdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Obezite Okulunda Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement