Omü'de Veterinerlik Mesleğinde Etik Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Omü'de Veterinerlik Mesleğinde Etik Sempozyumu

Omü\'de Veterinerlik Mesleğinde Etik Sempozyumu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı ve Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği işbirliğiyle, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sempozyum düzenlendi.

22.05.2014 10:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı ve Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği işbirliğiyle, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde sempozyum düzenlendi.

"IV. Ulusal Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik" konulu sempozyuma; Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği (VHTMED) Başkanı Prof. Dr. Halis Yerlikaya, Samsun- Sinop Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yarım, Amerika Birleşik Devletlerinden Prof. Dr. Bernard Rollin, meslek odası temsilcileri, veterinerler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını VHTMED Başkanı Prof. Dr. Halis Yerlikaya yaptı. Prof. Yerlikaya iki gün sürecek olan sempozyumda; 2 çağrılı konferans,1 seminer, 32 sözlü bildiri ve 12 poster sunulacağını belirtirerek, sempozyumda emeği geçenlere teşekkür etti.

"İNSANLIK TARİHİ BOYUNCA EN ÇOK UĞRAŞILAN PROBLEMLER ETİK SORUNLARDIR"

Samsun-Sinop Bölgesel Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya yaptığı konuşmada, "İnsanlık tarihi boyunca en çok uğraşılan problemler; ahlak, vicdan, iyilik ve adalet kavramını temel alan etik sorunlardır. Sağlık sektörünün canlılarla uğraştığı düşünülürse, bunun önemi daha iyi kavranır. Etik karar verme sürecinin, doğru işleyen aşamaları olmalıdır. Etik değerlere bağlı çalışılması, mevzuata hakim olunması, okuldan sonra meslek içi eğitimlere ağırlık verilmesi ve tüm meslektaşlarımızın bu yönlerde kendini geliştirmesi çok önemlidir" dedi.

Daha sonra söz alan OMÜ Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yarım ise OMÜ Veteriner Fakültesinin 17 yıllık tarihine ilişkin bilgi verdi.

Prof. Dr. Emre Dölen'in, "Yüzyıl Önce Kartpostallarla Karadeniz Kıyılarında bir Gezinti" başlıklı fotoğraf sunumunun ardından, "Veterinerlik mesleğinde etik kavramı" nın ele alındığı oturuma geçildi. Başkanlığını, Veteriner Hekimliği Tarihi ve Mesleki Etik Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ferruh Dinçer'in yaptığı oturumda, Amerika Birleşik Devletlerinden Prof. Dr. Bernard Rollin veteriner mesleğinin uygulanması aşamasında dünya ülkelerinde görülen etik sorunlardan ve bunun için üretilen çözüm yollarından bahsetti.

Sempozyum 23 Mayıs Cuma günü sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü'de Veterinerlik Mesleğinde Etik Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement