Özel İdare Araçlarının İlçelere Dağıtımı Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Özel İdare Araçlarının İlçelere Dağıtımı Tartışıldı

Özel İdare Araçlarının İlçelere Dağıtımı Tartışıldı

Düzce İl Genel Meclis üyeleri Özel İdare araçlarının ilçelere hakkaniyetli bir şekilde dağıtılmadığını belirttiler.

08.05.2013 16:56

Düzce İl Genel Meclis üyeleri Özel İdare araçlarının ilçelere hakkaniyetli bir şekilde dağıtılmadığını belirttiler.

Meclisin Mayıs ayı toplantıları son birleşiminde Özel İdare araçlarının merkezden ilçelere programlı şekilde dağıtılmasını öngören komisyon raporu tartışmalara neden oldu.

Çilimli İl Genel Meclis üyesi İsmail Akalın seçim sürecinin yaklaştığını hatırlatarak "Ne yazık ki hala hizmet götüremediğimiz köylerimiz var" dedi. Akalın bazı ilçelerin araç dağıtımı konusunda ihmal edildiğini vurguladı.

Mustafa Tok ise her yıl benzer kararların alındığını ancak araç parkı olmayan ilçelerin sürekli mağdur olduğunu savundu. Gümüşova Meclis Üyesi Sema Çelebi de araç sorunu nedeniyle 4 köyde çalışma yapamadıklarını açıkladı.

Konuya ilişkin rapor Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin tarafından meclise sunuldu. Raporda şu ifadelere yer verildi: "İl merkezindeki şantiyemizde bulunan araçların ilçelere dağıtılmasına gerek olmadığı, merkez şantiyede bulunan araçların ekip haline getirilerek ihtiyaç duyulan bölgelere kısa sürelerle tahsis edilmesinin daha uygun olacağı böylece ihtiyaçların aciliyeti göz önüne alınarak daha verimli çalışma yapılacağı düşünülmüş olup bu konunun karara bağlanması komisyonumuzca uygun görülmüştür."

Çilimli İl Genel Meclis Üyesi İsmail Akalın bazı ilçelerin araç dağıtımı konusunda ihmal edildiğini söyleyerek "Çilimli Gümüşova ve Cumayeri ilçeleri ihmal ediliyor. Araç parkı olmayan ilçelere gönderilen araçlar bir kaç gün sonra çeşitli gerekçelerle geri isteniyor. 5 araç diye anlaşıyoruz. Ertesi gün bir bakıyoruz araç sayısı ikiye inmiş. İlçesinde araç parkı olan ilçeleri temsil eden arkadaşlarımız bizi anlayamazlar. Seçim dönemi yaklaşıyor. Biz hizmet verme konusunda eksiğiz. Hiç yama yapamadığımız yerler var" dedi.

Cumayeri Meclis Üyesi Kazım Sağlam ise "Eğer bu dağıtım hakkaniyetli bir şekilde yapılacaksa itirazımız yok. Ancak böyle olmuyor. Bende bu konuda hassas davranılmasını istiyorum" dedi.

Gümüşova Meclis Üyesi Sema Çelebi "Gümüşova olarak bizde mağdur durumdayız. İşlerimizi tamamlayamıyoruz. Ne yazık ki 4 köyümüze hala hizmet götüremedik" şeklinde konuştu.

Merkez Meclis Üyesi Ayhan Hacıislamoğlu: "Programa uygun hareket edersek sorun olmaz. Bizim asıl sıkıntımız şoför eksiği. Şoförlerimizin büyük bölümü emekli olacak. Sözleşmeli şoför ve operatör almamız şart" diye konuştu.

Çilimli Meclis Üyesi Mustafa Tok ise "Bizim ilçemize gelen araçların başında nöbet tutma şansımız yok. Araçlar geliyor. Bir kaç gün çalışıyor sonra gidiyor. Her sene aynı senaryo. Ben raporda belirtilen sistemin faydalı olacağına inanmıyorum. Bu nedenle kabul etmiyorum" diyerek tepki gösterdi.

Rapor Çilimli Meclis Üyesi Mustafa Tok'un red oyu vermesi nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi.

(AY)

08.05.2013 16: 46: 40

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel İdare Araçlarının İlçelere Dağıtımı Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement