Paris'te Öldürülen Üç Kadın İçin Hakkari'de Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Paris'te Öldürülen Üç Kadın İçin Hakkari'de Anma Programı

Paris\'te Öldürülen Üç Kadın İçin Hakkari\'de Anma Programı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Teşkilatı, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç kadın için anma programı düzenlendi.

05.01.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Teşkilatı, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç kadın için anma programı düzenlendi.

9 Ocak 2012 de Paris'te uğradıkları silahlı saldırı sonucu Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez hayatını kaybetti. Kadınlar, ölümlerinin birinci yıldönümü nedeniyle belediye başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı. Programa BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Eş Başkan Esma Tekin, Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel ve çok sayıda davetli katıldı. Bölgede meydana gelen çatışmalardan dolayı hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından Kürtçe ve Türkçe bir konuşma yapan BDP Eş Başkanı Esma Tekin, Parist'e öldürülen Cansız, Doğan ve Söylemez'i unutmayacaklarını belirterek, "Onların davası bizim davamızdır. Onları daima yüreğimizde yaşatacağız" dedi.Daha sonra 3 kadının özgeçmişleri ve cezaevlerindeki durumları ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paris'te Öldürülen Üç Kadın İçin Hakkari'de Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement