Paü, Paris'te Düzenlenen "Türkiye Günü"Ne Katıldı - Son Dakika
Yerel

Paü, Paris'te Düzenlenen "Türkiye Günü"Ne Katıldı

Paü, Paris\'te Düzenlenen "Türkiye Günü"Ne Katıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Fransa Türkiye Büyükelçiliği ve Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı (Campus France) tarafından Paris’te düzenlenen "Türkiye Günü"ne katıldı.

27.05.2014 12:31

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Fransa Türkiye Büyükelçiliği ve Fransız Yüksek Öğretimini Yurtdışında Tanıtma Ulusal Ajansı (Campus France) tarafından Paris'te düzenlenen "Türkiye Günü"ne katıldı.

Fransa'nın yükseköğrenim kurumları ve üniversitelerine Türkiye ile Fransa üniversiteleri arası işbirliği temsilcileriyle bilgi sunmayı amaçlayan "Türkiye Günü", Paris'te düzenlendi. Fransa ile işbirliğini geliştirme arzusunda olan Türk eğitimciler için iyi bir fırsat olarak değerlendirilen etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi'ni (PAÜ) temsilen Fen- Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Sarıca ve Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nurten Sarıca katıldı.

Toplam 7 üniversite ve 3 özel kurumla ön görüşme ve Erasmus hazırlık toplantıları gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) temsilcileri, öğrenci ve öğretim üyesi hareketlilikleri dışında ikili işbirliği anlaşmalarına da kapı aralayan görüşmeler gerçekleştirdi. "Türkiye Günü"ne Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı. Çetinsaya, Türkiye'nin yükseköğretim sistemi ve Türk öğrencilerin Avrupa'da hareketliliğini sağlayan Erasmus programının gelişimi hakkında bir sunum yaptı. A - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Paü, Paris'te Düzenlenen 'Türkiye Günü'Ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement