Pınarhisar Belediye Başkanı Cingöz Yapılan Çalışmaları Anlattı - Son Dakika
Yerel

Pınarhisar Belediye Başkanı Cingöz Yapılan Çalışmaları Anlattı

Pınarhisar Belediye Başkanı Cingöz Yapılan Çalışmaları Anlattı

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, gerçekleştirilen çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

02.06.2016 12:02

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, gerçekleştirilen çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Bölgenin hızla gelişen bir Avrupa kenti olma yolunda ilerlediğini söyleyen Belediye Başkanı Cingöz, "Alt yapı çalışmalarımız tamamen bitti. Alt yapı çalışmalarından doğan bozuk yolların tamiratı işi de bitti. Kentin çehresi değişti. Bu anlamda kapalı pazar yeri yaptık. Bölgede pek örneği olmayan bir pazar yeri. Biz burasını sadece pazar yeri olarak planlamadık. Çok amaçlı bir yer yaptık. İçerisinde yağmur duaları, iftar yemekleri, asker düğünleri, gençlik konserleri yapıyoruz. Etkinliklerin yapılabileceği bir yer. Gençlerimiz hafta sonu spor yapabiliyor. İçerisinde basketbol ve voleybol sahaları var. O bölgede yüzme havuzumuz var" dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR"

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Cingöz, "5 bin metre kare faaliyete geçirdiğimiz tematik parkımız var. Bunlar yakın zamanda yaptığımız çocuk oyun alanları, yeşil alanlar. Bunun dışında Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak yaptığımız Akşam Sanat Okulumuz var. Bu tarihi bir restorasyon projesi. İçerisinde cep sineması, tiyatro sahnesi, sergi salonun olacağı bir yer. Kadınların eğitim göreceği salonlarının olacağı bir yer. İnşallah onu da yıl sonuna kadar faaliyete geçireceğiz. Onun dışında Avrupa Birliği ile yaptığımız projeler var. Biz o anlamda Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı'ndan projesi geçen belediyelerden biri de biziz. Bundan önceki aşamada da yine Kalkınma Ajansından geçirdiğimiz proje ile mezbahamızı modern hale getirdik. Önümüzdeki süreçte de bazı yollarımızın asfaltlama çalışmaları var. Onları da bayrama kadar bitiririz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu.

"İNSANLAR ARTIK PINARHİSAR'DA FESTİVALİ MERAKLA BEKLİYOR"

Pınarhisar Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali hakkında da bilgi veren Başkan Cingöz, "7 yıldan beri bölgenin en büyük festivallerinden biri bizde oluyor. İnsanlar artık Pınarhisar'da festivali merakla bekliyor. 3 günlük festival süresini 5 güne çıkardık. Bölgeye çok büyük bir hareket getiriyor. Eylül aynın ilk haftasında yapıyoruz festivali" şeklinde konuştu.

Gerçekleşen kültürel aktiviteler hakkında detaylı bilgiler aktaran Başkan Cingöz, "Ara dönemde gençlerimize yönelik halı saha futbol turnuvaları yapıyoruz. Parkımız çok güzel. Onun kapalı bir alanı yoktu. Sadece üç ay kullanılabilen bir alandı. Üniversite öğrenci sayımız bin 200 civarında. Gençlerimizin gidebileceği bir yer olsun diye kapalı bir yer yaptık. Gençlerimiz kışın da kullansın" ifadelerini kullandı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pınarhisar Belediye Başkanı Cingöz Yapılan Çalışmaları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement