PTT'nin 175.nci Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

PTT'nin 175.nci Kuruluş Yıldönümü

PTT\'nin 175.nci Kuruluş Yıldönümü

Posta Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi’nde de kutlandı.

23.10.2015 16:53

Posta Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) 175. kuruluş yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi'nde de kutlandı.

PTT'nin 175.'nci kuruluş etkinliklere Ceylanpınar PTT müdürü Adnan Aslan, PTT Şubesi çalışanları katıldı. PTT'nin 175. Kuruluş yıldönümü nedeniyle, PTT'ye işlem yapmaya gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öte yandan, PTT'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Sait Aydın, Derneğin Başkan Yardımcısı Bilal Tepedelen, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Kuş ve Ceylanpınar Belediyesi Basın Birim Müdürü Orhan Aldırmaz, PTT Müdürü Adnan Aslan'ı makamında ziyaret ederek tebriklerini iletti. PTT Ceylanpınar Müdürü Adnan Aslan, PTT'nin insanların üzüntü ve mutluluklarını paylaştığını belirtti. Aslan, "Posta İdaresi, 23 Ekim 1840 yılında posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla kurulmuş, 1854 yılında telgraf icadından 11 yıl sonra ise telgraf hizmetlerine başlamıştır. PTT Genel Müdürlüğü 1933 yılında Bayındırlık Bakanlığı'na, 1939 yılında ise Ulaştırma Bakanlığı'na bağlanmış ve halen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet vermektedir. PTT 175 yıldır insanların mutluluklarını, üzüntülerini, taşıdığı mektuplarla paylaşmanın ötesinde, Posta İdaresi kurulduğu tarihten itibaren ilerleme ve gelişme gücünü her yıl artırarak günümüze taşınmıştır" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel PTT'nin 175.nci Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement