"Raket Tutan Eller" Projesi Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

"Raket Tutan Eller" Projesi Sona Erdi

"Raket Tutan Eller" Projesi Sona Erdi

Tarsus belediyesi ile Tarsus Tenis Kulübü tarafından hazırlanan 'Raket Tutan Eller' projesi sona erdi.

11.03.2013 10:54  Güncelleme: 11:05

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye ile Tarsus Tenis Kulübü tarafından hazırlanan ve Çukurova Kalkınma Ajansı'na kabul görülen 'Raket Tutan Eller' projesi sona erdi. Tarsus Tenis Kulübü'nde düzenlenen törende 48 çocuğa sertifika verildi.

Göçle gelen nüfusun ekonomik ve sosyal uyumunun sağlanması anacıyla başlatılan projenin çok önemli mesafeler kat ettiğini belirten Tenis Kulübü Başkanı Levent Alpaltaş, çalışmalara Tarsus'un en ücra köşelerinden çocuklara ulaştıklarını, toplamda 112 çocuğun bu projeye katıldığını, 48 çocuğun sportif faaliyetlere uygun olması nedeniyle raket, çanta, sort, thisort, eşofmen, çorap, şapka ve ayakkabı verdiklerini söyledi.

Alpaltaş, 'Raket Tutan Eller' proje kapsamında 48 çocuğun biraraya gelerek spor ahlakını, disiplini ve mücadele etmeyi öğrendiğini, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu projenin devam etmesi gerektiğini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, emeği geçenlere teşekkür etti. Kocamaz, "Bizim de amacımız spor etrafında Tarsus'un değişik mahallelerinde değişik semtlerinde oturan değişik okullarında öğrenim gören çocuklarımızı bir araya getirip hemşehricilik duygusunu geliştirmek, barış ve kardeşlik ortamını pekiştirmek ve Tarsus'u bir huzur kenti haline getirmek" dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bu tür projelerinde devam etmesi gerektiğini belirterek, "Tarsus'a ilk geldiğimizde kulübe gelip bu tenis tesislerini görünce o dönemin yöneticilerine şöyle bir talebimi dile getirmiştim. Şu yoldan gelip geçen insanlar, özellikle ekonomik açıdan zayıf olan insanlar tenis oynayanlara bakıp da sadece zenginler buradan faydalanıyor bizim gibi fakir insanlar buradan faydalanamıyor diye bir sitem içinden geçmesin, içlerinden kötü olumsuz bir düşünce geçmesin diye kendileriyle muhabbet etmiştik. Arkasından Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile küçük bir çalışmamız oldu. ÇKA'ya genel sekreterimize valimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çukurova Kalkınma Ajansı

Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, göçle gelen çocukların topluma entegrasyon olmasından dolayı mutlu olduğunu, bu tür projelere her zaman destek vereceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından kategorilerinden derece yapan çocuklara kupa ve madalya; 48 çocuğa da katılım belgesi verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Raket Tutan Eller' Projesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement