Rus Rehberlerin Davasında Tahliye Yok - Son Dakika
Yerel

Rus Rehberlerin Davasında Tahliye Yok

Rus Rehberlerin Davasında Tahliye Yok

Bodrum'da geçen Mayıs ayında beş Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan sahte işçi davasına Muğla'da devam edildi.

02.05.2012 18:23

Bodrum'da geçen Mayıs ayında beş Rus rehberin ölümüyle sonuçlanan sahte işçi davasına Muğla'da devam edildi. Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava durulmasında 7 sanığın tahliye talebi reddedildi.

Bodrum'da 26 Mayıs 2011 tarihinde çıktıkları yat gezisinde içtikleri içkiden zehirlenen Rus rehberler Maria Shalyapina (28), Zalyaeva Auilia (20), Alexandr Zhbckov (23), Marina Sevelyova (28) ile Victoria Nikolaeva (22) hayatını kaybetmişti.

Mart ayında başlayan davanın ikincisi Muğla 2. Ağır Ceza mahkemesinde görüldü. Mahkemeye 5 Rus rehberin ölümüne neden oldukları iddia edilen ve haklarında kasten adam öldürmek suçu ile yargılanan tutuklu sanıklardan Naz Gıda Limited Şirketi yöneticisi Sakıp Demirkol, yeğeni ve şirketin dağıtıcıları Tolga Depeharman ile Ender Salman, geziyi düzenleyen Orkan Denizciliğin sahipleri Önder Kabakçı ve Fatih Kabakçı, teknenin kaptanı Serkan Sakallı, Anemon Şirketi sahibi İlker Atacan ile tutuksuz yargılanan barmen Seyithan Siyi ve zanlı yakınları katıldı. Yaklaşık 1 saat süren mahkemede tutuklu bulunan, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek mağdur durumda bulunduklarını belirterek tahliyelerini talep etti.

DOSYADA EKSİKLER VAR

Mahkemede söz alan Anemon şirketinin sahibi İlker Atacan'ın avukatı Ertuğrul Yılmaz, soruşturma kapsamında savcılık kısmında dosyanın eksik hazırlandığına dikkati çekerek bu eksikliklerin davanın uzamasına neden olacağını kaydetti. Yılmaz, "3 Haziran tarihinde Orkan Denizciliğe ait Starcraft isimli teknenin deposunda yapılan operasyonda 106 şişe morbix park isimli cin ele geçirildi. Bu içkinin tahlillerinde 153 miligram etil alkol tespit edildi. Bu içkileri dağıtan Maks isimli firma hakkında soruşturma kapsamında hiçbir işlem yapılmamış, firma işletmelerinin ifadeleri alınmamış. Ancak Anemon şirketi sahibi olan müvekkilim İlker Atacan'ın piyasaya sürdüğü içkilerde 154 miligram etil alkol tespit edilmiş. Bu elde edilen oran normal değerlerdedir. Ama benim müvekkilim tutuklanırken, Maks isimli firma hakkında işlem yapılmaması, şirket sahiplerinin ifadesinin alınmaması manidardır. Bu konuda mahkememize firma ile ilgili araştırma talebimiz bulunuyor" dedi.

Diğer sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti sanıkların tahliye talebini kabul etmedi ve tutuklu yargılanmalarına devam kararı verdi. Bu arada mahkeme heyeti avukat Ertuğrul Yılmaz'ın Maks isimli firma hakkındaki talebinin de reddine karar verdi. Mahkeme 25 Haziran tarihine ertelendi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rus Rehberlerin Davasında Tahliye Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement