Sahaf Sema Temoçin: "Hobileri İnsanları Hayata Bağlıyor" - Son Dakika
Yerel

Sahaf Sema Temoçin: "Hobileri İnsanları Hayata Bağlıyor"

Sahaf Sema Temoçin: "Hobileri İnsanları Hayata Bağlıyor"

Beyoğlu Sahaf Festivali kapsamında gerçekleştirilen kültür sanat söyleşilerine konuk olan Sahaf Sema Temoçin, "Ben tarihi ve edebi kitaplar topluyorum.

03.11.2016 13:53

Beyoğlu Sahaf Festivali kapsamında gerçekleştirilen kültür sanat söyleşilerine konuk olan Sahaf Sema Temoçin, "Ben tarihi ve edebi kitaplar topluyorum. Biraz da antik şeyler dikkatimi çekmeye başladı. Bunlar aynı zamanda benim hobim. İnsanların muhakkak ki hobisi olmalı. Bunlar insanı hayata bağlıyor" dedi.

50 gün sürecek "Beyoğlu Hareketleniyor" festivalinin dördüncü etabı olan Sahaf Festivali'nde etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Festival kapsamında düzenlenen kültür sanat söyleşilerinin bu seferki konuğu Sahaf Sema Temoçin oldu. Gençlere vereceği en önemli tavsiyenin okumak olduğunu belirten Temoçin, kitap koleksiyonu ve kütüphane kuracaklara da tavsiyelerde bulundu.

Kelimeler bile standartlaştı

Sahaf Sema Temoçin, gençlere en büyük tavsiyesinin bol bol okumak olduğunu belirterek, "Tarihimiz çok ilginç. Bir ucundan başlasınlar. Okumak bakış açısını değiştiriyor. İnsanların birbirlerinden haberleri olmuyor. Herkesin elinde bir telefon. Teknoloji düzeyli kullanılmalıdır. Kelimeler bile standartlaştı. Dükkana geliyor üniversiteli gençler, onlar bile sınırlı sayıda kelime ile konuşuyorlar. Çünkü okumuyorlar, genel kültürleri çok zayıf. Ben tarih ve edebi kitaplar topluyorum. Biraz da antik şeyler dikkatimi çekmeye başladı. Bunlar aynı zamanda benim hobim. İnsanların muhakkak ki hobisi olmalı. Bunlar insanı hayata bağlıyor" dedi.

Kitap koleksiyonu ve kütüphane kuracaklara tavsiyeler

Kitap koleksiyonu ve kütüphane kuracaklara tavsiyelerde de bulunan Temoçin, "Her eski olan şey kıymetli değildir. Koleksiyon yapmak istiyorsanız bunu ayırmayı bilmeniz gereklidir. Kütüphane yapmak istiyorsanız yavaş yavaş oluşturmalısınız. Tabii sadece görsellik için yapmıyorsanız. Bazı insanlar konularına, türüne göre kitap toplar. Bazıları ise geniş çerçevede. Kütüphane sizin, nasıl kurulacağı da sizin zevkinize kalmış bir şey. En önemlisi onları okumanız. Bazı müşteriler geliyor tadı tuzu olmuyor. Aldığında belli ki kitabı okumayacak bir kenara atacak. Onlara kitap satmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sahaf Sema Temoçin: 'Hobileri İnsanları Hayata Bağlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement