Sakarya'da Bin 500 Çocuk, 'Öğretmenler Günü Kutlama' Rekorunu Kırdı - Son Dakika
Yerel

Sakarya'da Bin 500 Çocuk, 'Öğretmenler Günü Kutlama' Rekorunu Kırdı

Sakarya\'da Bin 500 Çocuk, \'Öğretmenler Günü Kutlama\' Rekorunu Kırdı

Sakarya'da bin 500 öğrenci, aynı anda öğretmelerine mektup yazarak dünya rekoru kırdı.

23.11.2012 18:55

Sakarya'da bin 500 öğrenci, aynı anda öğretmelerine mektup yazarak dünya rekoru kırdı.

Sakarya Erenler ilçesinde Ada AVM'nin öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki bin 500 çocuk, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Bin 500 ilkokul öğrencisi, öğretmenleri için hazırladıkları resim ve şiirlerinden oluşan mektuplarını Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti huzurunda öğretmenlerine vererek, "En Çok Çocukla Öğretmenler Günü Kutlama Rekor" denemesi gerçekleşti.

Rekor denemesi hakem heyetinde, Guinness Türkiye Temsilcisi Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Dünya Çocuk Rekorları Temsilcisi Aydın Türkgücü, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, M1 Merkez Kartal AVM Müdürü Selçuk Koçak, Metro Properties Pazarlama ve Reklam Müdürü Nesrin Özkan, Metro Properties Pazarlama ve Reklam Bölümü Yelda Pişiricigil, Kartal Haber Gazetesi Kenan Gülerci, İl Milli Eğitim Denetmenleri Başkanı Mehmet Emin Taşkın Başkanı, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Korat Oktay Özten, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yıldız, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Aydın katılımda bulundu.

"Çocukla Öğretmene Mektup Yazma" konulu programda Adapazarı Ahmet Akkoç İlkokulu 100, Adapazarı Atatürk İlkokulu 200, Adapazarı 21 Haziran İlkokulu 100, Adapazarı Mustafa Kemal İlkokulu 20, Adapazarı Sait Faik Abasıyanık İlkokulu 250, Adapazarı Nuri Bayar İlkokulu 250, Erenler Ali Dilmen İlkokulu 50, Erenler Mehmet Gölhan İlkokulu 50, Erenler Küpçüler İlkokulu 50, Erenler Kayalar Reşit Bey İlkokulu 30, Erenler Büyükesence İlkokulu 50, Erenler Hacı Mehmet Akkoç İlkokulu 50, Erenler Abdullah Esma Kocabıyık İlkokulu 50, Erenler Nurettin Tepe İlkokulu 20 ve Erenler Yeşil Tepe İlkokulu 50 öğrenci, öğretmenleri ve velileri ile katıldı.

Erenler Abdullah Esma Kocabıyık İlkokulu

5.sınıf öğrencilerinden Merve Yavuz, "Öğretmenime mektup yazdım çünkü, evlendiği için İzmir'e tayini çıktı. 3. sınıfı okutup 4. sınıfta ayrıldı. Öğretmenime mektupta içimden geleni söyledim ve öğretmenimi çok özledim" dedi.

Özge Özkurucu, "Eski öğretmenimiz vardı 3.sınıfta bıraktı onun için buradayım.Mektupta onu çok sevdiğimi ve onu çok özlediğimi, onu hiç üzmeyeceğimi yazdım" dedi.

Ömer Bedirhan Coşkun, "Sevgili öğretmenim bizlere sabır gösterdiniz. Siz bize dürüst olmayı öğrettiniz. Benim üstümde çok emeğiniz var. Bana çok şey öğrettiniz .Matematik'ten Türkçe'ye bana neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrettiniz. Bu kadar emeğinize karşı istediğinizi verebildiysem ne mutlu bana. Ödevimi unuttuysam bile sabrınızla git de yap dediniz.Evde kitabımı unuttuysam da git arkadaşından bak dediniz. Biz bir şeyler öğrenelim diye şaka yaptınız film izlettiniz. Yapacağımız her şeye bizim fikrimizi alıp yaptırdınız. Kimseyi ayırmadınız. Biz bir şeyde başarılı olunca şeker ve çikolata verdiniz. Annem ve babam gibi bana okulda baktınız. Sevgilerimle saygılarımla ellerinizden öpüyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Duyguları mektuba aktaran Betül Koç ise, "Canım öğretmenim, daha düne kadar okuma yazma bilmezken şimdi hem okuyorum hem de yazabiliyorum. Şimdi ise canımdan sevdiğim öğretmenim ve arkadaşlarım var. Bana sevmeyi, sevilmeyi öğreten adımızı duyurmayı kendimizi ifade etmeyi öğrettiniz. Benim öğretmenim benim için çok değerli. Bana her şeyi öğreten o öğretmenime ne diyebilirim ki? İyi ki varsın öğretmenim. Sevindiğim zaman sevincimi paylaşan,üzüldüğümde üzüntümü azaltan öğretmenim seni çok seviyorum" şeklinde konuştu.

Guinness Türkiye Temsilcisi Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural da, "Türkiye Maden Mühendisi Bölüm Başkanıyım. Cumhuriyet fahri başkonsoluyum ve aynı zamanda Türkiye Gezginler Derneği'nin başkanlığını yürütüyorum. Ama bugün başka bir görevde buradayım. Dünya Çocuk Rekorları Başhakemi olarak. Bu 32'siydi. Gördüğünüz gibi gençlerle güzellikleri paylaşıyoruz. Onları mağaza üstünden atlattırmıyoruz. Yani bu rekor anlamlı bir rekordu. Çocuklar biraz önce öğretmenlerine birer mektup yazdılar. Bin 500 çocukla dünya rekoru kırıldı. Türkiye'nin değişik yerlerinde biz Guinnes'ten farklılık gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye birçok konuda artık önderlik yapıyor. Bu konuda da önderlik yapalım dedik. Çünkü, Guinness çocuk rekorları yok. Biz bir an önce beyan ederek önceden biz yapalım dedik. Öğretmenler çok usta. Burada mutlu oldular. Katılmak güzel bir şey. Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Herkesin kolayca yapabileceği bir meslek değil. Özellikle bizi burada misafir eden ada alışveriş merkezine teşekkür ediyoruz. Özellikle Türkçe ad koydukları için teşekkür ediyoruz" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sakarya'da Bin 500 Çocuk, 'Öğretmenler Günü Kutlama' Rekorunu Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement