Samsat'ta Dernekler Cami Yapımı İçin Birleşti - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta Dernekler Cami Yapımı İçin Birleşti

Samsat\'ta Dernekler Cami Yapımı İçin Birleşti

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde bazı mahalle muhtarları, dernek ve sendika temsilcileri cami yapımı için güç birliği yapma kararı aldı.

20.01.2014 13:14

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde bazı mahalle muhtarları, dernek ve sendika temsilcileri cami yapımı için güç birliği yapma kararı aldı.

Samsat ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde cami olmadığı için bir araya gelen dernek ve sendika temsilcileri, mahallede bir cami yapılması için çalışma başlatırken, düşüncelerini aktarmak üzere İlçe Müftü Vekili Harun Doğan, Baraj Mahallesi Muhtarı Mahmut Türkmen, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Osman Güleşen ve Örentaş Mahallesi Muhtarı Halit Yelboğa ile birlikte Samsat Kaymakamı İsmail Sündük'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Müftü Vekili Harun Doğan, Samsat ilçesinin Yavuz Selim Mahallesi'nde cami bulunmadığını, böyle bir çalışma ile bu eksikliğin giderilecek olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, Samsat ilçesindeki mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise yaptığı açıklamada mahalle sakinlerinin daha rahat bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri bakımından yararlı bir çalışma başlatan sivil toplum kuruluşları ile mahalle muhtarlarına teşekkür etti.

Kaymakam Sündük, "Camiler milletin müşterek değerleridir. Toplum için yararlı olan bu tür değerlerin artması bireyi zararlı olan şeylerden de uzaklaştırır. Camiler, tarih boyunca toplumun sosyal dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşmasına ev sahipliği yapmıştır. Bu tür yerlerin inşası, insanlığa hizmettir. Yavuz Selim Mahallemizde yapılacak bir cami inanıyoruz ki bu düşünceye hizmet edecek, hayırlara vesile olacaktır. Emeği geçecek bütün herkese şimdiden teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta Dernekler Cami Yapımı İçin Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement