Şarkıyı unutan engelli birey gözyaşlarına hakim olamadı: Davetlilerin şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu - Son Dakika
Yerel

Şarkıyı unutan engelli birey gözyaşlarına hakim olamadı: Davetlilerin şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu

Şarkıyı unutan engelli birey gözyaşlarına hakim olamadı: Davetlilerin şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu Kırıkkale'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte söylemek istediği şarkının sözlerini unutunca gözyaşlarına hakim olamayan engelli birey, davetlilerin uzun...

02.12.2022 17:19  Güncelleme: 17:40

Şarkıyı unutan engelli birey gözyaşlarına hakim olamadı: Davetlilerin şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu

KIRIKKALE - Kırıkkale'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte söylemek istediği şarkının sözlerini unutunca gözyaşlarına hakim olamayan engelli birey, davetlilerin uzun süre alkışlayıp şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu.

Kırıkkale Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikte sahneye çıkan engelli birey Tuğçe Keskin, söylemek istediği şarkıyı unutunca gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre görevliler tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Tuğçe, protokol üyeleri ve vatandaşların uzun süre alkışlayıp şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu. Daha sonra engelli bireyler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Garnizon Komutanlığı personellerinin topladığı mavi kapaklarla alınan akülü araç da Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş tarafından engelli birey Kadir Doğan'a hediye edildi.

Etkinlikte yaptığı konuşan Vali Tekbıyıkoğlu, devletin dezavantajlı insanlar için dünyada öncü olan çeşitli politikalar yürüttüğünü söyledi. Kırıkkale'de 2022 yılında 652 tane engelli kimlik kartının dağıtıldığını ifade eden Tekbıyıkoğlu, "Son yüzyılımızda sosyal devlet diye bir kavram ortaya çıkıyor. Devletin sorumluluklarından bir tanesi de şu; dezavantajlı insanların, dezavantajlarını minimuma indirmek ve onların yanında olmak. Devletimizde bu konuda dünyada öncü olan çeşitli politikalar yürütmektedir. Sadece bizim ilimizde 2022 yılında 652 tane engelli kimlik kartı verilmiştir ki bunların çok avantajları vardır" dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu, "Toplu taşıma araçlarında ve demiryollarından ücretsiz istifade etmektedir. Tüm iç ve dış hatlardaki uçuşlarda indirimden istifade etmektedir. Müze, milli parklar, tabiat parkları, devlet tiyatrolarına ücretsiz girebilmektedirler. 200 metrekareden küçük tek konutu olan engelliler emlak vergisinden muaftır, vergi vermemektedirler. TOKİ'nin hazırladığı projelerde engellilerimiz için belli bir kontenjan ayarlamakta ve kuraya kendi içlerinde tabi tutulmaktadırlar. Bir başkasını düşünerek vicdan sahibi çok nezaketli bir davranış göstererek biriktirilen plastik kapaklardan böyle bir akülü aracı hediye etmek için bir girişimde bulunmuş ben kendisini huzurlarınızda alkışlıyorum" diye konuştu.

Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş da, "Bu program da çok güzel oldu bütün ailelerimize teşekkür ediyorum. Bu yavrularımızın anneleri ve babaları, çok büyük fedakarlıklarla bu faaliyetleri yürütüyorlar" dedi.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rukiye Eryılmaz, protokol üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Şarkıyı unutan engelli birey gözyaşlarına hakim olamadı: Davetlilerin şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şarkıyı unutan engelli birey gözyaşlarına hakim olamadı: Davetlilerin şarkıya eşlik etmesiyle teselli buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement