Serttaş: "İş Dünyası Yatırımlara Ara Vermemeli" - Son Dakika
Yerel

Serttaş: "İş Dünyası Yatırımlara Ara Vermemeli"

Serttaş: "İş Dünyası Yatırımlara Ara Vermemeli"

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, iş dünyasının referandum sonuçlarını beklemesinin yanlış bir tutum olduğunu belirterek, “Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın bu, ekonomiyi olumsuz etkilemeyecektir.

06.04.2017 10:50

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, iş dünyasının referandum sonuçlarını beklemesinin yanlış bir tutum olduğunu belirterek, "Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın bu, ekonomiyi olumsuz etkilemeyecektir. İş dünyası yatırımlara devam etmeli" dedi.

TÜGİAD Çukurova Şubesi Başkan Yardımcısı Serttaş, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılına ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) sonuçlarını değerlendirdi. TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2016'da yüzde 2,9 büyürken, yılın son çeyreğindeki büyüme oranının yüzde 3,5 olduğunu ifade eden Serttaş, "Bu ekonomik sonuçlar iş dünyasını umutlandırıyor. Son dönemde iş dünyası referandum sonuçlarını beklemeye çekilmiş durumda. Fakat bu yanlış bir tutum. Çünkü Türkiye'de artık eski kırılgan ekonomi dönemi sona erdi. Ekonomimiz güçlü bir yapıya sahip. Bugün sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın bu, ekonomiyi olumsuz etkilemeyecektir. Bundan dolayı da iş dünyasının yatırımlarına devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Tedirginlik ve güvensizlik dünyanın en güçlü ekonomilerini bile zayıflatır. Bizim böyle bir lüksümüz yok" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Serttaş: 'İş Dünyası Yatırımlara Ara Vermemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement