Sgk Yetkilileri Abdurrahman Dede Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Sgk Yetkilileri Abdurrahman Dede Köyünü Ziyaret Etti

Sgk Yetkilileri Abdurrahman Dede Köyünü Ziyaret Etti

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkilileri, Merkeze bağlı Abdurrahman Dede köyünde köylülerle buluştu.

27.01.2013 14:07

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yetkilileri, Merkeze bağlı Abdurrahman Dede köyünde köylülerle buluştu.

Sosyal güvenliğin önemini anlatan SGK yetkilileri, önceki hafta Kepirhisar köyünü ziyaret etmişlerdi. SGK yetkilileri, bu hafta sigortalılık kolları ve tarım sigortası gibi konularda vatandaşları bilgilendirmek için Abdurrahman Dede köyünde köy sakinleriyle bir araya geldi.

SGK İl Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldırım, Merkez Müdür Yardımcısı Ahmet Kulantaş, Koordinasyon birim sorumlusu Ali Gündüz, Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulmasına yönelik düzenlenen köy ziyaretleri programları çerçevesinde, sigortalılık kolları, tarım sigortası, tarım tevkifat uygulamaları, isteğe bağlı sigorta, genel sağlık sigortası, emeklilik şartları, borçlanmalar, sosyal güvenliğin vatandaşa getirdiği yenilikler ile son günlerde basında yer alan prim afları konuları hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara, ayda iki köy olmak üzere çalışma arkadaşlarıyla birlikte köyleri ziyaret ettiklerini ve özellikle yaşlı vatandaşların SGK ile ilgili varsa yaşadıkları sorunları öğrenmeye ve çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Müdür Kara, vatandaşlara mevzuatı anlattıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bilgilendirme broşürleri dağıtarak, yükümlülük ve sorumluluklarını öğrenmelerini sağlıyoruz. Bazı işlemlerde ise, köylünün müdürlüğümüze gelmesine gerek kalmadan, sıkıntısını dinleyip daha sonra telefonla bilgi veriyoruz. Bu sayede vatandaşla sıcak ilişki kurmayı hem de müdürlüğümüze gelemeyecek durumdakilerin sıkıntısını yerinde dinleyip bilgilendiriyoruz."

SGK'yı köylerine kadar gelip anlatan SGK yetkililerinden oldukça memnun olan Abdurahman Dede köyünden Salih Hamur da, bu uygulamanın çok güzel ve bir ilk olduğunu söyledi. Sayın müdürlerin zahmet ederek köye kadar geldiklerini anlatan Hamur, sözlerini şöyle tamamladı: "Bize SGK ile ilgili

öğrenmek istediğimiz konular hakkında ayrıntılı bilgi verdiler. Ayrıca kurumun yeni uygulamalarını ve projelerini anlattılar. Ben 55 yaşında bir insanım bugüne kadar Urfa'da bir kurumun yetkilisi sadece bizi bilgilendirmek için buraya gelmedi. Gelenler genelde ceza kesmek için gelirlerdi."

(RÇ-HO-)

27.01.2013 13: 41: 10

TSI

NNNN - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Yetkilileri Abdurrahman Dede Köyünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement