Silifke'de Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Silifke\'de Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi

Gazi Mahallesi Sosyal Hizmetler ve Öğrencilere Yardım Derneği yardıma muhtaç öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

01.05.2013 10:36  Güncelleme: 10:50

Gazi Mahallesi Sosyal Hizmetler ve Öğrencilere Yardım Derneği tarafından Hatice Hanım Kız Yurdu'ndaki yardıma muhtaç öğrenciler yayarına kermes düzenlendi.

Göksu Otel yanında bir hafta açık kalacak kermeste açılan stantlarda gıda maddelerinden giyime, el dokumalarından gümüş takı malzemelerine kadar değişik ürünler satışa sunuluyor.

Kermesin açılış konuşmasını yapan öğrenci Ali Gürses, "Hepiniz takdir edersiniz ki bu organize kolay yapılan bir organize değildir. Bu organizenin başında, birinci derecede sorumluluk alıp ilk adımı atan, Silifke Gazi Mahallesi Sosyal Hizmetler ve Öğrencilere Yardım Derneğiyle birlikte Hatice Hanım Kız Yurdu'dur. Kermesten sağlanan her türlü gelir, tamamen derneğe ait olup, yurtta barındırılan talebelerin yararına sarf edilmektedir. Talebelerin başlıca ihtiyaçları olan iaşe, ibate, yakacak, elektrik, su, kırtasiye masrafları ile hastalıkları halinde doktor ve İlaç masrafları karşılanmaktadır. Kermesimizden elde edilen gelirin bir kuruşu dahi zayi edilmeden kermesin ruhuna ve gayesine uygun şekilde mahalline ve yerine ulaşacak. Çünkü emaneti teslim alanlar emaneti ehline teslim edinceye kadar şu kaygı ve tasayı yaşayacaklar. Caminin mumunu yiyen kedinin göz kör olur. Vakıf arazisini gereksiz yere kullanmak şöyle dursun bir avuç toprak almanın dahi telafisi zor felaketlere müncer olacağı inancını taşıyacaktır. Bu gelirlerin ilim irfan yuvasında okuyan tahsil yapan yani eğitim gören talebelerin iaşe, ibate, mahrukat, kitap, kırtasiye ve ilaç gibi ihtiyaçlarında kullanarak sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getireceklerdir" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler yararına açık arttırmayla Kurban kesimi yapıldı. Bin 500 TL ile başlayan açık arttırmanın kurbana 4 bin TL veren Fatih Özer tarafından kestirildi.

Silifke Müftüsü Bekir Kaplan eşliğinde yapılan duanın ardından kermesin açılış kurdelesini Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, MHP İl Genel Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, Silifke Belediyesi Başkan Yardımcıları Mahmut Nasuhoğlu, Eyüp Arslan kesti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silifke'de Öğrenciler Yararına Kermes Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement