Sinop'ta Avukatlar Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Avukatlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Sinop\'ta Avukatlar Günü Etkinliği Düzenlendi

Sinop'ta 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Programda çelenk sunma, saygı duruşu ve konuşmalar gerçekleştirildi.

05.04.2024 15:47  Güncelleme: 16:01

Sinop'ta "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Avukatlar Günü sebebiyle Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda konuşma yapan Baro Başkanı Avukat Funda Öztürk Altuntaş, mesleğin önemini belirtti. Altuntaş yaptığı açıklamada, "Demokratik toplumun temel direği adalet; adalete erişimin güvencesi avukattır. Avukat yalnızca müvekkilinin değil, savunma hakkının da temsilcisi ve hak savunucusudur. Avukat olmadan adil yargılanma olmaz. Adil yargılanma olmadan, toplumsal barış ve güven tesis edilemez, hukukun üstünlüğü korunamaz. Savunma hakkının güvencesi olarak avukat, hukuk devletinin hayata geçirilmesini sağlar. Bizler, yüklendiğimiz bu onurlu görevi, kutsallığına yakışır şekilde özen, doğruluk ve onurla yerine getirmenin çabası içerisindeyiz. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü Baro gerekir. Yurttaşın hak savunucusu avukat, avukatın savunucusu barodur. Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep 'Güçlü Baro Güçlü Avukat', 'Herkes için adalet, adalet için avukat' dedik" diye konuştu.

Avukatlar Günü programına Sinop Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve avukatlar katıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Avukatlar Günü Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement